5 trikova da osvežite šminku tokom dana

By  |  0 Comments

Kada nanesete šminku na početku dana, vaše lice izgleda perfektno. Ubrzajte vreme na sledećih par sati i stvari počinju polako da se raspadaju, najblaže rečeno. Pogotovo ako imate masnu ili jako suvu kožu. Zato nam je potreban mali neseser u kome držimo osnovne sitnice i tajne za osveženje šminke na kraju dana. U nastavku pročitajte kako da popravite šminku tako da ona izgleda kao da je tek naneta, na kraju radnog dana!

Osveženje šminke na kraju dana uz ovih 5 trikova!

#1: Utapkajte višak masnoće uz papiriće za matiranje

Blot papirići, poznatiji kao papirići za matiranje tena su vaši spasioci u situacijama ako imate kombinovanu ili masnu kožu. Ako vam je uobičajena pojava da prosijate nakon nekoliko sati nošenja šminke – papirići za matiranje su vam neophodni tokom dana. Oni se koriste tako što se prislone na T zonu, deo po deo, i nežno utapka višak masnoće – bez trljanja! Predstavljaju sjajnu alternativu novom sloju pudera u kamena koji u slojevima izgleda previše brašnasto na licu.

osveženje šminke

#2: Osvežite ten uz fiksator u spreju

Fiksator za šminku, posebno onaj sa “dewy” finišem na koži, osvežava ten tokom dana. Često sadrži hidrirajuće sastojke poput glicerina, ružine vodice, ekstrakta krastavca, tako da slobodno ponesite ovaj sprej sa sobom. Kada osetite da vam je ten beživotan, koža deluje matirano i sivo, slobodno se poprskajte sa malo fiskatora – primetićete razliku. U ove svrhe možete iskoristiti i face mist – sprej za osvežavanje lica ili tonik u spreju.

Predlažemo vam City Color Fiksator u spreju, idealan za popravke u toku dana.

#3: Dodajte hidrataciju

Ako je vaša koža suva, ili sklona perutanju i uvlačenju tečnog pudera u suve delove – imamo rešenje i za to! Samo pomešajte malo tečnog iluminatora sa dnevnom kremom i utapkajte u delove koji su posebno suvi i ljuspasti. Ovo uradite odmah nakon prskanja fiksatora ili spreja za lice (pogledajte trik iznad), dok je koža mokra, inače će mešavina kreme i iluminatora samo sedeti na vašoj koži.

Povezano: Kako da ubrzate jutarnju rutinu šminkanja?

osveženje šminke

#4: Izaberite kremaste proizvode

Kremasti make-up proizvodi izgledaju svežije i prirodnije od praškastih, zato ponesite u tašni kremasto rumenilo i hajlajter, kako biste ih utapkali prstom na vrh jagodica, na kraju radnog dana. Na ovaj način dobićete instant svežinu, a najbolje od svega je što ne morate da nosite dodatni pribor za nanošenje – četkice ili sunđere, samo ih utapkajte prstom!

#5: Must-have šminka za popravke

Ono što uvek morate sa sobom imati, ako želite da osvežite šminku tokom dana jesu tečni korektor, maskara i karmin. Tečnim korektorom prekrijte kolutove ispod očiju, deo oko nosa i oko usana, kako biste prekrili sve diskoloracije. Potom nanesite novi sloj maskare i malo jačeg karmina, i izgledaćete kao da ste se upravo našminkali. Ovo je posebno atraktivan trik ako posle posla žurite na piće ili u večernji izlazak.

Pročitajte još i: 5 stvari koje bi svaka devojka trebalo da ima u neseseru

osveženje šminke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!