Make-up trend: “Powder to Cream” pigmenti za šminkanje

cream to powder pigmenti

Ako niste primetile novi make-up trend koji kruži društvenim mrežama – mi smo tu da vam prenesemo sve noviteti! “Powder to cream” pigmenti su totalno IN – što znači da bi trebalo da ih ubacite u svoj neseser. Vibrantne nijanse senki za oči i upečatljive nijanse za usne – kako odoleti? Sve što treba da znate o praškastim pigmentima, koji se u dodiru sa kožom pretvaraju u kremastu teksturu, pročitajte u nastavku teksta!

Šta su tačno “powder to cream” pigmenti?

Baš kao što možete pretpostaviti, “powder to cream” pigmenti su make-up proizvodi sa praškastom formulom, čija se tekstura transformiđe u kremastu, kada dođu u kontakt sa kožom. Kreiraju intenzivnu boju, veoma lako se blendaju i lako se nadograđuju!

pigmenti za šminkanje

Kako se koriste “powder to cream” pigmenti?

Ovaj tip pigmenata se veoma lako koristi – nema potrebe da ih mešate sa bilo čim. Njihova tehnologija omogućava da se odmah pretvore u kremastu teksturu, čim ih nanesete i utrljate u kožu.

Korak 1: Napravite podlogu

Pre nanošenja šminke, kako bi ona duže trajala i bila intenzivnija, uvek nanesite prajmer na celo lice.

Korak 2: Nanesite tečni puder

Preko prajmera, nanesite tečni puder, kako biste kreirali ujednačen ten i platno za dalje šminkanje.

Povezano: Beauty dilema – da li se senke za oči nanose pre ili posle tečnog pudera?

Korak 3: Nanesite konture i hajlajter

Sada je vreme da licu date konture: a to ćete lako postići uz kontur porizvode: jedan u tamnijoj nijansi, i jedan svetlucavi, za dodatni efekat svetla na koži.

Korak 4: Nanesite prajmer na oči

Baš kao što ste naneli prajmer na lice, isto tako bi trebalo da to uradite i na očima, kako biste pripremili kapke za nanošenje senke. Na taj način će boja biti intenzivnija i dugotrajnija.

pigmenti za šminkanje

Korak 5: Nanesite pigment kao senku

Sada je konačno došao momenat koji ste čekali. Odaberite nekoliko nijansi vaših omiljenih “cream to powder” pigmenata. Najpre nanesite onaj u metalik verziji preko celog kapka, gradeći boju do željenog intenziteta. Potom, nanesite tamniju nijansu u pregib kapka, koristeći “fluffy” četkicu. Kako biste kompletirali izgled, nanesite svetliji pigment u unutrašnji ugao oka i ispod luka obrve kao hajlajt.

Korak 6: Maskara i ajlajner

Izgled završite tankim ajlajnerom, a ako želite dnevni look, smeđi ajlajner je mnogo bolja opcija od crnog.  Nanesite potom 2 sloja maskare i vaš eye make-up look je gotov.

Korak 7: Nanesite pigment na usne umesto ruža

Odaberite “cream to powder” pigment u nežnoj roze, breskva ili nude nijansi i nanesite za uz pomoć četkice za usne, i potom izblendajte prstima.

Pročitajte još i: 8 neočekivanih upotreba senki za oči

error: Content is protected !!