Makeup saveti za svetao ten

By  |  1 Comment

Damama sa svetlim tenom, po pravilu duže i lakše polazi za rukom da izgledaju mlađe, nego što je to slučaj sa damama koje imaju prirodno taman ten. Uz to, svetliji ten je često i garancija da ćete izgledati nežnije i ženstvenije. Zato, kako bi ste istakli samo najbolje osobine svog svetlog tena, jako je važno da znate pravilno da odaberete i da upotrebite makeup.

Ipak, postoje i brojne mane koje su karakteristične upravo za svetao ten. Bledilo, utisak umornog i ispijenog lica, osetljivost kože, samo su neke od mana koje su karakteristične za svetao ten.

Ovo su makeup saveti, kojih preporučujemo da se pridržavate:

Izbor pudera za svetliji ten

Puder nikako ne bi smeo da vam bude primetno tamniji od kože. Zato, pri kupovini pudera, potrudite se da nijansu procenite na što jačoj i jasnijoj svetlosti. Prilikom probanja pudera, preporučujemo da ga isprobate na vratu, jer ćete tako najbolje ustanoviti da li će puder imati nepoželjan efekat maske na vašem licu ili će se dobro uklopiti uz boju vaše kože.

Izbor korektora

Kada birate korektor, njegova boja bi trebalo da bude identična kao i boja vaše kože. Ukoliko vam ipak ne pođe za rukom da pronađete baš takav korektor, onda izaberite onaj koji će za samo jednu nijansu odstupati od nijanse vaše kože.

Izbor rumenila

Uvek birajte rumenilo u nekoj smirenoj i svedenoj nijansi, kao što je smirena roze nijansa ili neka od nijansi boje kajsije. U najširem luku izbegavajte tamna i intezivna rumenila, jer će njihov efekat biti neprirodan na vašem licu.

rumenilo

Izbor senke za oči

Pri izboru senke za oči, predlažemo vam da prednost date senkama sa pastelnim i koralnim, dakle nežnim nijansama, kao i senkama sa svetlo braon i zlatastim nijansama. Tamne i suviše intezivne nijanse senki izbegavajte.

Izbor maskare

Intezivno crna ili tamno braon maskara koja će lepo i intezivno naglasiti vaše trepavice, biće odličan izbor ukoliko imate svetao ten.

Izbor karmina

Potrudite se da uvek birate ružičaste, svetle, koralne nijanse karmina. Takođe, savršeno će vam pristajati i nijanse boje kajsije ili boje mesa, ali i drečavo crvene nijanse.

Pridržavajte se ovih saveta za izbor makeup-a da vam se ne desi da zbog pogrešne šminke izgledate umorno, bledo i ispijeno.

 

1 Comment

  1. Ana NI

    06.05.2015. at 19:25

    Sve je tačno. Svi mi koji imamo svetao ten moramo koristiti svetao puder kad sam bila mlađa pokušavala sam da potamnim ten tamnijom nijansom i nisam izgledala prirodno. Za senke je isto tačno da najlepše stoje pastelne boje. Svako ko ima svetao ten trebalo bi da pročita ovaj tekst i da nauči kako da se šminka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!