“Sunset Blush” je najlepši make-up trend sa TikTok-a i idealan je za proleće i leto

sunset blush
TikTok/Printscreen

Zamislite mirnu šetnju tropskom plažom. Podignite pogled i vidite prelepu kaskadu zlatne, ružičaste i narandžaste boje na nebu dok sunce zalazi. Koliko god idilično zvučalo, ne morate da rezervišete let da biste doživeli tu lepotu – sve što vam je potrebno su dve (ili više) nijanse rumenila i tečni hajlajter. Ova lepa mešavina pigmenta na TikToku je nazvana “Sunset Blush” i spremna je da bude najveći letnji trend šminke. U nastavku saznajte više o ovom prelepom trendu šminkanja.

“Sunset Blush” – kako izgleda ovaj stil šminkanja obraza?

Za razliku od burnt blush trenda ili apres-ski šminke, ovaj trend rumenila ne kopira nešto što bi vaše lice moglo da uradi prirodno. Umesto toga, rumenilo za zalazak sunca uključuje mešanje ružičastih, narandžastih ili crvenih nijansi rumenila sa hajlajterom kako bi se stvorio gradijent koji oponaša jednu od najlepših scena prirode. Ako želite da ponovo kreirate verziju ove šminke sa TikTok-a, počnite tako što ćete naneti ružičasto rumenilo na jagodice (blizu slepoočnica), narandžasto rumenilo malo ispod toga i hajlajter iznad oba rumenila (blizu spoljašnjeg ugla oka). Mešajući tri različita pigmenta. može biti nezgodno – lako je da se boje pomešaju ili stapaju u jednu nijansu. Da bi se ovo sprečilo, šminkeri preporučuju odabir proizvoda iste konzistencije. Važno je odabrati dve tečne nijanse rumenila i tečni hajlajter, vaše rumenilo će se onda lepo stopiti i stvoriti savršen sjaj.

@alissajanay1

If only i was at the beach rn 🥲

♬ original sound – Alissajanay

Koje nijanse odabrati?

Da biste uhvatili suštinu zalaska sunca, šminkeri predlažu odabir nijansi sa toplim podtonovima (na primer, poželećete da posegnete za dubokom svetlom narandžastom bojom mandarine preko hladne meke boje breskve). Birajte kvalitetna tečna rumenila. Ove formule su veoma pigmentovane, tako da samo tačkica rumenila je dovoljna. Tražimo zalazak sunca, a ne opekotine, zato nemojte da se zanosite sa pigmentom. Počnite sa jednom do dve tačke svake nijanse; uvek možete više slojeva na vrhu dok ne dostignete željeni nivo vibrantnosti boje.

Poslednji, ali veoma važan korak je da dodate blistavi hajlajter na vrhu. Birajte hajlajter zlatnih tonova u tečnoj formi, kako bi imitirao tople, sunčane nijanse letnjeg zalaska sunca.

Povezano – 5 make-up saveta za sve one koji misle da im rumenilo ne stoji

View this post on Instagram

A post shared by Rare Beauty by Selena Gomez (@rarebeauty)

Pazite da se sve ne izmeša na obrazima

Čak i sa najboljim proizvodima, još uvek je moguće nenamerno sve pomešati u jednu boju i propustiti gradijent – tu dolazi do izražaja vaša dobra tehnika blendanja. Pobrinite se da svaku nijansu pomešajte pojedinačno prvo. Volim da koristim vlažni beauty blender, jer možete koristiti sve strane, lako rotirajući da ne mešate jednu boju u drugu. Kada se svaka boja pomeša, možete koristiti četkicu da omekšate ivice i izblendate nijanse.

Možete ostaviti svoj prekrasan gradijent kakav jeste, ali ako želite da fiksirate prahom, šminkeri preporučuju setovanje sa nijansama praškastog rumenila koje odgovaraju svakom tečnom rumenilu koje ste koristili. Koristite rastresitu četkicu za rumenilo ili konusnu četku sa mekim vlaknima.

Ako ovog leta ne možete da uhvatite tropski zalazak sunca na nekom ostrvu, njegovo rekreiranje na licu moglo bi vam dati isti podsticaj hormona sreće.

Pročitajte još i – Praškasto, tečno ili kremasto rumenilo – koje da odaberete za vaše obraze

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!