Trendy haircare proizvod: Noćni serum za kosu – da li vam je potreban?

noćni serum za kosu

Ponekad, jednostavno nema dovoljno sati u danu da se pozabavite svime što treba da uradite – a obnavljanje oštećene kose može biti jedna od njih. Pa, šta ako vam kažemo da postoji proizvod za negu kose posebno dizajniran da tretira vašu kosu dok vi mirno spavate? Govorimo o noćnim serumima za kosu (overnight hair serums). Ove formule su posebno napravljene da ciljaju na specifične probleme kose i vlasišta dok nadoknađujete lepotu spavanja. Čini se da svaki luksuzni, profesionalni pa i drogerijski brend odnedavno ima svoju verziju noćnog seruma za kosu, tako da je ovo jedan od buzz and trendy proizvoda za 2024. godinu. U nastavku saznajte sve o ovom tipu preparata, kao i to da li vam je neophodan.

Šta je tačno noćni serum za kosu i po čemu se razlikuje od klasičnih?

Noćni serumi za kosu preko noći su tečno-kremaste formule koje pomažu u ciljanju specifičnih problema sa vlasištem ili kosom dok spavate. Na prvi pogled mogu izgledati slični dnevnim serumima za kosu, ali svaki ima posebnu svrhu u vašoj rutini nege kose. Za početak, mnogi DNEVNI serumi za kosu funkcionišu kao pomoćna sredstva za stilizovanje. Ove vrste formula lagano premazuju površinu kose kako bi se smanjilo kovrdžanje, poboljšalo sjaj i zaštitilo od toplote alata. Neke formule mogu ići još dalje, pomažući u odbrani kose od stresora iz okoline kao što su UV zraci, zagađenje i vlaga. Tokom dana, naša kosa je izložena različitim slobodnim radikalima koji mogu izazvati štetu. Dnevni serumi mogu biti odlični da minimiziraju bilo kakvu štetu koju prouzrokuju ovi agresori.

View this post on Instagram

A post shared by www.notino.ua 💎 (@notino_ua)

NOĆNI serumi za kosu su, s druge strane, obično gušći i formulisani da pruže dublju negu i ishranu. Takođe mogu biti formulisani sa sastojcima koji pomažu u popravljanju oštećenja. Noću, naša tela se prirodno prebacuju na obnavljanje i reparaciju na ćelijskom nivou. Osam sati koliko spavate daju vašoj kosi odmor od vrućine, stilizovanja i svakodnevnih zdravstvenih rizika, zato je preko noći idealno vreme za upotrebu reparativnog noćnog seruma. Jedan od načina na koji se mogu razlikovati dnevni i noćni serumi je da prvi obično nude trenutne, vizuelne rezultate. Što se tiče noćnih seruma, oni često deluju kao tretmani preko noći, dajući rezultate dok spavate. Dosledna upotreba takođe može doneti dodatne koristi tokom vremena; međutim, ovo može biti tačno za obe vrste seruma.

Za koga je ovaj tip seruma najbolji?

Svako ko traži dodatnu ishranu i obnovu kose može imati koristi od noćnog seruma za kosu , ali odabir prave formule za kosu je ključ. Pre nego što ubacite najnoviji noćni serum u korpu, razmislite o tipu kose, stepenu oštećenja i navikama oblikovanja. Ovo će vam pomoći da usavršite najkorisnije formule za vašu grivu. Oni sa suvom ili oštećenom kosom treba da traže hidratatore poput hijaluronske kiseline ili jačajuće sastojke kao što su niacinamid ili peptidi. Ljudi sa peruti mogu da traže formule napravljene sa salicilnom kiselinom da pomognu u kontroli iritacije, perutanjem i svrabom. A za ekstremnije popravke (kao što je mini-val, farbanje ili blajhanje), bonding tretmani mogu biti pravi način. Kada ste u nedoumici, konsultujte se sa profesionalnim stilistom. Stručnjak vam može pomoći da utvrdite da li je serum za noć odgovarajući za potrebe vaše kose i koji da odaberete.

noćni serum za kosu

Kako se koristi noćni serum za kosu?

Postoji nekoliko načina za korišćenje seruma preko noći. Određene formule su namenjene za nanošenje na kožu glave, druge su namenjene za srednje dužine do krajeva kose, a neki serumi zahtevaju nanošenje i na kosu i na kožu glave. Nalepnica sa uputstvima na odabranom proizvodu može vam dati bolju predstavu o tome kako da nanesete svoj serum i koliko često da ga koristite u večernjoj rutini Međutim, kao opšte pravilo, uvek primenite manje nego što mislite da vam je potrebno. Tečna konzistencija seruma za kosu može olakšati preterivanje – i ne želite da se probudite sa masnom kosom ili mrljama na jastučnici.

Pročitajte još i – Serum za kosu. vs ulje za kosu – isti ili različiti?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!