Domaći sladoledi su omiljena poslastica za leto, jer ne sadrže veliku količinu šećera, imaju potpuno prirodne sastojke, bez veštačkih boja i aroma. Još ukoliko bismo vam rekli da predivno osvežavaju, a da ovu aromu ne možete baš tako naći kod kupovnih sladoleda – sigurni smo da ćete obožavati ovaj recept. Trebaće vam svega nekoliko sastojaka i plastični kalupi za sladoled na štapiću, koji su dostupni u većini prodavnica.
Domaći sladoled sa malo kalorija – recept
Sladoled na štapiću od krastavaca, limete i mente je osvežavajući desert, idealan za vrele letnje mesece. Napunite zamrzivač ovim zdravim poslasticama, koje su ukusne, a ujedno hranljive i hidriraju organizam!
Sastojci za 12 komada:
- 1 veći krastavac, oljušten i iseckan na kolutove
- ½ šolje sveže isceđenog soka limete (oko 6 komada limete)
- ½ šolje meda (ili nekog drugog zdravog siripa, koji je zamena za šećer)
- Prstohvat soli
- ¼ šolje svežih listića mente
Priprema:
U blenderu pomešajte kolutiće krastavca, sok limete, med i so. Izblendajte dok smesa ne bude glatka. Dodajte listiće mente i blendajte tok se fino ne usitne. Ne treba da ih u potpunosti usitnite, kako bi sladoled imao vidljive listiće po sebi. Prespite ovu smesu u kalup za sladolede na štapiću i ubacite u zarmzivač na 30 minuta. Posle 30 minuta, ubacite štapiće u kalup, i ostavite da se zamrzava narednih 8 sati (ili preko noći).
Izvadite sladolede iz kalupa (ako se teško vade, samo stavite kalup pod vruću vodu na kratko) i uživajte u letnjem osveženju! Prijatno!
Pročitajte još i: Sladoled od lubenice na štapiću – Ukusan i zdrav (VIDEO RECEPT)
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare