Masaža vulkanskim kamenjem

Danas jako popularna, terapeuti kažu izuzetna, masaža vulkanskim kamenjem predstavlja izuzetan način regeneracije i prevencije zdravlja. Ova metoda poznata je iz doba Indijanaca, kada je kamenje oblikovano od komadića lave i koristila se za lečenje bolesti tela i duše.

Regeneracija i opuštanje

Potvrđeno je da vulkansko kamenje u sebi nosi izuzetan elektromagnetni potencijal zemlje. Različite je veličine i oblika, ima ga 56 komada i zagreva se do temperature od 42 do 43 stepena, u vodi u specijalnim hromiranim posudama.

Po akumuliranju toplote, klijent leđima legne na u parovima poređane okrugle i pljosnate kamenčiće. Tako se opušta najnapetiji deo tela, mišići opružači trupa. Mali kamenčići se stavljaju između prstiju na stopalima, a u dlanove okrugli, veći kamenčići. Kada se zagrejano kamenje poređa preko stomaka i grudnog koša postiže se izuzetno opuštanje.

Pre postavljanja samog kamenja, terapeut najpre dlanovima pripremi kožu i greje je, a zatim toplim i nauljenim kamenjem masira dublje strukture kože, mišića i ligamenata. Tretman traje devedeset minuta, zavisno od željenog efekta masaže i zdravstvenog stanja pacijenta.

Koža uživa, telo se opušta

Ovaj tretman je dobar za detoksikaciju i bolju razmenu materija u organizmu. Nakon tretmana treba popiti pola litra mlake vode, kako bi se bubrezi oslobodili štetnih materija. Zahvaljujući tretmanu cirkulacija se poboljšava, stimuliše se proizvodnja kolagena i elastina što sve zajedno dovodi do blistavosti kože.

Takođe, stres se anulira, a mišići opuštaju. Ova masaža izvrsno je rešenje kod napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba, sportskih povreda, nesanice, depresije, razdražljivosti, PMS-a. Ne preporučuje se srčanim bolesnicima, trudnicama, osobama sa proširenim venama i visokim pritiskom, za vreme menstruacije i pacijentima sa infekcijom kože.

Kamenje se nakon masaže pere posebnim dezinfekcionim sapunom i uranja u vodeni rastvor morske soli da bi se remineralizovalo. Poželjno je i da ga maser poređa po zemlji da bi se reenergizovalo.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!