Kako izabrati odgovarajući parfem

By  |  1 Comment

Zasigurno, ne postoji dama kojoj u sferi interesovanja između ostalog nisu i parfemi. U velikoj meri, parfemi predstavljaju sinonim za damu koja brine o sebi, drži do sebe i dosledna je svom stilu. Upravo u skladu sa stilom i načinom na koji doživljavate sebe, potrebno je da izaberete i parfem.

Na osnovu čega se bira parfem?

Na tržištu, postoji i dostupan je zaista širok i raznolik izbor mirisnih nota. Među njima, neke su blage i nežne, senzualne, misteriozne i šarmantne, dok su druge jake i naglašene, strastvene i dominantne. Zasnovani na različitim mirisnim notama, veoma različiti su i parfemi, a baš u toj meri različiti su i karakteri dama koje ih biraju.

  • Ukoliko sebe doživljavate kao nežnu i blagu osobu i stalo vam je da na svoju okoliku ostavite takav utisak, izaberite parfem zasnovan na nežnoj i blagoj mirisnoj noti.
  • Ukoliko ste po prirodi energični, borbeni i dominantni, a tako i želite da se predstavite, izaberite neki od parfema sa jačom, izraženijom mirisnom notom.

Takođe, kao smernica za izbor parfema i mirisne note, mogu vam poslužiti i godišnja doba. Recimo, ukoliko birate parfem za proleće ili leto, poželjno je da parfem ima blažu, osvežavajuću mirisnu notu, dok su za period jeseni i zime poželjni parfemi sa jačom i intezivnijom mirisnom notom.

Isto to, odnosi se i kada je u pitanju izbor parfema za dan ili veče. Za dan, biraju se blaži, osvežavajući parfemi, dok su za veče odgovarajući jači i intezivniji parfemi.

Ne kupujte parfem zbog lepe ambalaže

Za koju god od gore navedenih smernica za izbor parfema da se odlučite, bićete u pravu, ali parfem nikada nemojte birati na osnovu izgleda ambalaže. Raskošna i dopadljiva ambalaža, ne mora predstavljati garanciju za kvalitetan, dobar i postojan parfem. Isto tako, svedena linija i oblik ambalaže, ne moraju biti znak da je parfem loš i nekvalitetan.

Dakle, oslonite se na svoje čulo mirisa i doživljaj sebe, a onda će vam sasvim jasno biti i to koji parfem je idealan za vas. Kako bi parfem koji nanesete na sebe duže i intezivnije mirisao, uvek ga nanesite na pulsne tačke. Kada su u pitanju parfemi sa uljanom osnovom, vodite računa o tome da ne dođu u dodir sa vašom garderobom, jer na njoj mogu ostaviti fleke.

1 Comment

  1. Pingback: Kako izvući maksimum iz omiljenog parfema | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!