Hiperbarična komora – najkraći put do zdravlja i lepote

hiperbarična komora

Blagotvorno delovanje upotrebe hiperbarične komore na ljudski organizam je višestruko i u značajnoj meri utiče kako na očuvanje i poboljšanje zdravlja, tako i na očuvanje i poboljšanje lepote. O tome šta je hiperbarična komora, kome se preporučuje, a kome ne, kako se koristi i kako deluje na ljudski organizam, pročitajte u nastavku teksta.

Šta je hiperbarična komora?

Hiperbarična komora, predstavlja medicinski uređaj nalik na kapsulu ili komoru u kojem se najčešće uz pomoć specijalno dizajnirane maske udiše kiseonik. Pritisak kiseonika u ovoj komori, višestruko je veći nego što je to slučaj prilikom disanja van komore, odnosno prilikom normalnog disanja. Preciznije, pritisak kiseonika u hiperbaričnoj komori, odgovara pritisku koji je izražen na 10 do 18 metara dubine. Takav kiseonik, ima potpuno izmenjena svojstva i čak se 20 puta brže i efikasnije raspoređuje unutar organizma, dopirući pritom do svih tkiva i ćelija do kojih u normalnim uslovima disanja ne bi mogao da dopre.

Kome se preporučuje boravak u hiperbaričnoj komori?

Boravak u hiperbaričnoj komori, preporučuje se potpuno zdravim osobama, ali i osobama kod kojih su dijagnostikovana određena oboljenja kao što su: reumatska oboljenja, dijabetes, problemi sa krvotokom (otežana i usporena cirkulacija), neuralgija i slično. Takođe, boravak u hiperbaričnoj komori preporučuje se i osobama koje su u procesu oporavka od različitih sportskih povreda ili bilo koje vrste povreda kože i mišićnog tkiva.

Ko ne sme da boravi u hiperbaričnoj komori?

Trudnice, kao i osobe sa određenim zdravstvenim problemima kao što su psihijatrijska oboljenja, epilepsija, astma, karcinom (u fazi lečenja citostaticima), akutna oboljenja respiratornog sistema i akutna oboljenja ušiju, ne smeju da koriste hiperbaričnu komoru. Takođe, hiperbaričnu komoru ne smeju da koriste osobe pod dejstvom alkohola ili narkotika, kao ni osobe koje su trenutno pod terapijom određenim medikamentima.

Zato, pre odluke da se podvrgnete tretmanu u hiperbaričnoj komori, ukoliko uzimate bilo kakve medikamente, preporučljivo je da se posavetujete sa doktorom.

Povezano: Prirodna mikrodermoabrozija – Tretman kod kuće!

Na koji način se hiperbarična komora koristi?

Preporučuje se da tretman u hiperbaričnoj komori traje 70 minuta. Ipak, kod određenih stanja organizma i u skladu sa procenom doktora, trajanje tretmana se može produžiti i na 90, odnosno 120 minuta. U proseku, 5 do 10 tretmana, dovoljno je da se organizam vidno i primetno regeneriše i da se unutar njega poboljšaju sve vitalne funkcije.

Na koji način hiperbarična komora deluje na ljudski organizam?

Hiperbarična komora deluje tako što pospešuje i ubrzava cirkulaciju. Time, prokrvljenost organa i tkiva se pospešuje i čitav organizam se doslovno hrani kiseonikom koji prodire kroz svaku ćeliju. Takvo delovanje, rezultira regeneracijom organizma i svi kako unutrašnji, tako i spoljašnji organi postaju podmlađeni. Normalizuje se funkcija unutrašnjih organa, poboljšava se vid, izoštrava se sluh, koža postaje glatka i elastična, odlaže se proces starenja.

Šta još treba da znate pre ulaska u hiperbaričnu komoru?

Pre ulaska u hiperbaričnu komoru, morate da budete savršeno čisti. Takođe, na sebi ne smete imati tragove parfema niti kozmetičkih proizvoda (krema za lice, šminka, mleko za telo…), kao ni nakit. Poželjno je da ukoliko ih imate skinete i naočare, sočiva ili parcijalne zubne proteze.

Povezano: Masaža lica kašikom – prirodno podmlađivanje kože!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!