3 prirodne alternative koje možete koristiti umesto dezadoransa

By  |  0 Comments

Da, možete kupiti dezadorans u bilo kojoj parfimeriji ili u bolje snadbevenoj prodavnici, ali bolje da razmislite o 3 prirodne alternative koje možete koristiti umesto dezadoransa. Zašto? Pored toga što će vas štititi od neugodnog mirisa, upotrebom jedne od prirodnih alternativa koje ćemo navesti u nastavku teksta, uštedećete novac i sačuvati vaše zdravlje.

Iako mnogi dezadoransi uklanjaju neugodne mirise, većina sadrži parabene, aluminijumska jedinjenja i silicijum koji mogu dovesti do iritacije kože ili poremećaja estrogenske funkcije koja opet dovodi do raka dojke. Ipak, uživaćete u svežni tokom celog dana ako se odlučite za jednu od 3 prirodne alternative koje možete koristiti umesto dezadoransa a koje ne začepljuju pore i ne truju vaš organizam štetnim sastojcima.

Limun umesto dezadoransa

Neugodan miris ispod vašeg pazuha stvaraju bakterije. Ukoliko čist pazuh premažete limunom ubićete bakterije i neutralisati miris. Možete direktno da utrljate četvrtinu limuna na kožu pazuha ili natopite tufer vate sokom od limuna pa prebrišete pazuh ali i sve kritične delove koji se znoje. Važno je napomenuti da osobe čija je koža sklona iritaciji i crvenilu ne bi trebale da koriste limun kao dezodorans. Takođe, pazite da ne primenjuje limun na nedavno obrijan pazuh.

Povezano: Napravi sama – dezadorans u stiku!

Soda bikarbona umesto dezadoransa

Soda bikarbona je još bolja prirodna alternativa koja sprečava neprijatan miris. Sve što treba da uradite je da prstima ili tuferom nanesete malo sode bikarbone na čistu, vlažnu kožu pazuha. Takođe, sodu bikarbonu možete pomešati sa omiljenim esencijalnim uljem i naneti na pazuh. Podjednako ćete uživati u svežini tokom celog dana.

Kokosovo ulje umesto dezadoransa

Pored toga što kokosovo ulje možete koristiti kao losion za telo, masku za kosu, balzam za usne, delotvoran je i kao prirodna alternativa za dezadorans. Kokosovo ulje deluje antibakterijski te će vas zaštititi od bakterija koje uzrokuju neugodan miris. Veoma je masan pa ga pažljivo koristite – nanesite ga prstim ili tuferom ispod pazuha, sačekajte da se osuši malo pre nego što se obučete.

Povezano: Koji dezadoransi ne sadrže aluminijum i parabene!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!