Kako da PRAVILNO koristite tečni puder ako imate MASNU kožu

tečni puder za masnu kožu

Nebitno da li imate prirodno masnu kožu i preteran sjaj ili samo muku mučite s proširenim porama, aknama i miteserima po velikim vrućinama, saveti kako da pravilno koristite tečni puder će vam dobro doći.

Koja god žena ima prirodno masnu kožu, dobro su joj znane sve karakteristike ovog tipa kože, kao i problemi na koje nailazi prilikom prekrivanja nepravilnosti šminkom. Ipak, velika prednost masne kože je što sporije stari i bore su manje primetne.

Ako imate masnu i sjajnu kožu i pitate se kako da pravilno koristite tečni puder da biste imali matirano lice, nastavite da čitate jer ćemo vam pomoći da vaša rutina šminkanja teče po vašim pravilima.

Odabir tečnog pudera

Osobe sa masnom kožom prave grešku prilikom izbora i kupovine pudera jer biraju formule namenjene suvoj koži ili proizvode koji u sebi imaju sjaja, a prvenstveno vode računa o nijansi. Masna koža iziskuje tečni puder sa mat efektom koji joj omogućava da diše, ali i dobro pokriva sve nesavršenosti, u isto vreme zadržavajući višak masnoće pod kontrolom. Najbolji izbor su lagani tečni puderi sa srednjom pokrivenosti jer uglavnom sadrže manje ulja.

Povezano: Izbegavajte da radite ovo ako imate masnu kožu!

Selection_029Selection_030Selection_031

———————————

Pripremite kožu pre nanošenja tečnog pudera

Za postizanje najboljeg rezultata, masnu kožu trebate pripremiti za šminkanje, posebno ako taj dan planirate nositi tečni puder. Nakon svakodnevne rutine čišćenja lica, kožu obavezno nahranite tankim slojem hidratantne dnevne kreme. Pored hidratacije, kako bi tečni puder bio što postojaniji na vašoj masnoj koži, aplicirajte prajmer na T-zonu, odnosno na sva kritična mesta. Za još veću dugotrajnost tečnog pudera, pre šminkanja pređite kockicom leda preko lica kako biste suzili pore.

Preporučujemo da puder nanosite Beauty Sponge sunđerom

Selection_018

———————————

Aplicirajte tečni puder

Kako biste ravnomerno rasporedili tečni puder, polazeći od centralnog dela lica ka spolja, počnite postepeno da nanosite malu količinu pudera kružnim pokretima. Prirodan izgled ćete postići utapkavanjem pomoću prstiju ili blago pokvašenog Beauty blender-a, a potpuno pokrivanje pomoću ugaone četkice. Završite šminkanje nanošenjem pudera u prahu ili kamenu koji će apsorbovati višak ulja i stvoriti barijeru između tečnog pudera i spoljnih uticaja.

Selection_032Selection_033Selection_034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale makeup proizvode možete pogledati u našem webshopu OVDE.

———————————

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!