8 beauty proizvoda za meku i nežnu kožu tokom jeseni

jesenja nega

Jedan od najčešćih problema sa kojim se susrećemo tokom prelaska u jesenju sezonu jeste suva i gruba koža lica i tela. Kako biste uživale u nahranjenoj i mekoj koži i tokom hladnih dana, spremili smo za vas spisak od 8 proizvoda koji su vam potrebni za jesenju negu kože lica i tela!

Jesenja sezona zahteva jesenje proizvode za negu: koji su posebno namenjeni zaštiti i obnavljanju nežne kože, koja lako puca i suši se usled hladnijeg vremena i vetra.

8 proizvoda koje morate uvrstiti u negu tokom jeseni

#1: Kremasti ili uljani gel za tuširanje

Tokom leta, najviše nam odgovaraju sveži i citrusni mirisi kupki, ali one mogu bit isušujuće za kožu tela. Zato tokom jeseni pređite na kremasti ili uljani gel za tuširanje, koji će ujedno nahraniti kožu i neće je ostaviti isušenom. Dobra opcija je i ulje za tuširanje!

tuširanje

#2: Probajte uljani piling za telo

Uljani pilinzi su savršeni za jesen i zimu, jer ujedno poliraju kožu uklanjujući mrtve ćelije, i ostavljaju nežni uljani film posle tuširanja. Piling i hidratacija u jednom! Zato nabavite kvalitetn uljani piling na bazi soli ili šećera, ili ga smućkajte same u kuhinji!

#3: Hidratacija od glave do pete

Hidratacija kože je nešto što je obavezno tokom hladne sezone, a to ujedno znači da hidrirate baš svaki deo tela, svaki dan! Najbolji tajming za mazanje kože tela jeste posle tuširanja, kada je koža još uvek blago vlažna! Isto važi i za nanošenje kreme za lice, ruke ili stopala!

#4: Probajte ulje za lice

Potpuno je nezamislivo da nanosite ulje na lice tokom letnjih meseci, ali kada nastupi jesen – vaša koža će ga obožavati! Ulje za lice je sjajan način da nahranite i hidrirate kožu, uz sve vitamine i nutrijente koje ono sadrži. Ako vaš ne volite osećaj ulja na licu, isprobajte formule suvog ulja i nanosite ga uveče, kao poslednji korak u nezi lice.

Naša preporuka je Essentials Ulje jojobe za lice, koje će odgovarati čak i masnoj koži.

ulje za lice

#5: Ne zaboravite SPF faktor za lice

Samo zato što ne ležite na plaži ne znači da vam narednih 6 meseci SPF krema nije potrebna! Krema za lice sa faktorom je izuzetnom potrebna i tokom hladnijeg dela godina, jer UVA zraci koji izazivaju ubrzano starenje kože ne miruju tokom jeseni i zime! Koristite faktor od barem 20 tokom hladnih dana, i ne zaboravite da ga obnavljate ako provodite co dan napolju.

Naša preporuka idealne dnevne kreme sa zaštitnim faktorom je Skinology Hidrantna SPF 25 krema za lice.

Povezano: Da li treba da koristim SPF faktor za lice i tokom hladnih dana?

#6: Hranljiva krema za stopala

Iako su vaša stopala ugodno ušuškana u debele čarape i čizme tokom zime, na zaboravite da ih negujete i u ovim zimskim mesecima. Suve i ispucale pete mogu biti veoma neugodne. Zato nabavite kvalitetnu kremu za stopala, nešto masniju od od one koje koristite tokom leta.

nega stopala tokom jeseni

#7: Prepustite se kvalitetnoj kremi za ruke

Krema za ruke je toliko važan proizvod tokom jesenjih i zimskih meseci. Važno je da bude zaštitna, kako bi negovala kožu i tokom niskih temperatura i naleta vetra, koji čine da kože ispuca. Nabavite kvalitetnu kremu za ruke sa visokim procentom glicerina i shea putera, i redovno je nanosite.

Naša preporuka je da isprobate NSP Super-kremu za ruke.

krema za ruke

#8: Ulje za zanoktice je vaš najbolji prijatelj

Jedan od prvih znakova hladnijeg vremena su suve i ispucale zanoktice. Nekada i najbolje kreme za ruke ne mogu da reše ovaj problem, zato je vreme da posegnete za dobrim uljem za zanoktice. Odaberite mešavinu prirodnih biljih ulja i vitamina, koju ćete nanositi svakog dana, a posebno nakon pranja ruku.

Pročitajte još i: Koje sve proizvode možete koristiti kada dodje jesen?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!