Trendy i stoji svima: Zašto treba da isprobate ovalno stepenovanu frizuru?

ovalno stepenovana frizura
Instagram/Printscreen

U godini za nama, mogli smo videti više trendy frizura nego što smo mogli isprobati za 12 meseci. Među tima su “U-shape haircut” (zaobljeni stil koji kosu čini punijom), “Sachel” (shag frizuru sa dosta stepenova, kao što nosi Rachel u seriji “Prijatelji”) i “C-shape” stepenove. Ali, nova godina donela je nove stilove šišanja kose, koji će napuniti salone. Jedan od njih je “oval-shape haircut”, odnosno ovalno stepenovana kosa. O čemu se radi – saznajte u nastavku!

Kakva je tačno ovalno stepenovana frizura?

Ovalna frizura je zapravo produžetak stepenovanih stilova šišanja, koji dolaze iz 90-ih godina, a viđamo ih svuda. Stepenovi su ovde manje razvdvojeni, već su uniformisani i ispolirani. Kao što samo ime sugerište, svaka sekcija se šiša i stilizuje na način da podseća na ovalne oblike, čime se oblikuje lice od sredine dužine pa do krajeva. Uz ovu frizuru preporučuju se “curtain” šiške koje uokviruju lice, a krajevi mogu biti tupo sečeni ili blago zakrivljeni, kako bi se stvorila iluzija gušće kose.

View this post on Instagram

A post shared by ✧*:・゚✧RYENNE SNOW✧*:・゚✧ (@ryennesnow.hair)

U ovoj frizuri nema dodatnih unutrašnjih stepenova. Umesto njih, radi se o oštroj, jedinstvenoj dužini pozadi. Ovaj specifičan trend se stilizuje tako što se unutrašnji slojevi kose feniraju na ravno (a ne ka spolja), tako se kosa račva prema licu, u ovalnim oblicima.

Povezano: Frizeri otkrivaju – koliko često treba da se šišate prema tipu kose?

Koje su prednosti ove frizure?

Ovalno stepenovana frizura se može prilagoditi različitim dužinama kose, oblicima lica i teksturama. Zato ćete je viđati i na ravnoj, ali i na kovrdžavoj kosi. Najpopularniji TikTok videi pokazuju da neke frizure čak nemaju stepenove na zadnjem delu kose – samo na prednjem. Zato kosa ima meki pokret i teksturu, ali i sačuvanu dužinu.

@rzfany_ Reply to @indahhmm monthly hairstyle vids 👍🏼🥲 its getting longer soo fast #hairstyle #hairinspo #haircut #fypシ ♬ luxurious – milo

Kako se stilizuje ovalna frizura?

Kako biste pokazali vaše savršeno ošišane stepenove, ova frizura se mora nositi kao ravna i glatka. Dodajte malo “smoothing” kreme na isfrotiranu kosu, a ona će ubzrati feniranje i zagladiti dlaku, kreirajući “sleek” finiš i kontrolu. Naša preporuka je Subrina Professional SMOOTH krema.

Ako ste dobri sa fenom, korisite klasičnu ovalnu četku kako biste napravili oblik, fenirajući kosu ispod i prema licu. Ako vam je kosa talasasta, kovrdžava ili veoma gusta, u tom slučaju, uložite u električnu rotirajuću četku.

Ukoliko vam je kosa kovrdžava, obavezno koristite difuzer za sušenje kose, a a znajte da ovakvu frizuru možete i prirodno osušiti, ukoliko imate talase ili kovrdže. Samo dodajte slani sprej na isfrotiranu kosu i ostavite je da se osuši prirodno. Mi vam predlažemo Subrina Professional Slani sprej za kosu.

Kako se održava ovalna frizura?

Svaka stepenovana frizura traži redovno održavanje (osim ukoliko ne puštate kosu, da izađete iz ove frizure). To znači da ova frizura traži skraćivanje krajeva svakih 6-8 sedmica. Ovalno stepenova frizura će lepo izrasti, i može “trajati” duže od ostalih stepenovih frizura, jer se radi o spoljašenjm obliku kose, a unutrašnji slojevi kose se ne diraju.

Pročitajte još i: Svetski stilisti predviđaju – ove frizure će biti hit u 2023. godini!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!