Svetski stilisti predviđaju: Ove frizure će biti HIT u 2023. godini

frizure trend
Instagram/Printscreen

Godina za nama je imala mnoge virale haircut momente, tako da je nemoguće izdvojiti jednog favorita: “octopus” frizura, “butterfly cut”, paž u svim formama, “U-shape” frizura, kao i “C-shape” stepenovi. S dolaskom nove godine, možemo očekivati veliku paletu novih stilova i frizura, a prema predviđanju svetskih stilista, ovo su frizure koje će se nositi u 2023. godini!

Top 9 frizura za 2023. godinu

#1: “Curve cut”

Iako se kosa sada nosi sve kraća, ipak i dugačka kosa ima svoj momenat slave. Stepenasto šišanje će biti veoma popularno u 2023. godini. Ovaj “curve cut” je odličan za puštanje kose, dok i dalje održavate njen oblik i stil. Postiže se tako što se kosa šiša u “U” ili “V” oblik, sa dosta slojeva, čime postižete iluziju kraće kose, napred, ukoliko to želite.

#2: “J-ob” (paž do vilične kosti)

Paž (bob) frizura nikada ne izlazi iz mode, ali ono što se konstantno menja jeste dužina. U ovom trenutku, najpoželjnija dužina jeste ona do vilične kosti – otud i naziv (“jaw-length bob”). Inspirišite se ovim tupo šišanim pažom sa Instagrama. Tokom Nedelje mode, mogli smo videti paž do vilične kosti u raznim varijantama: veoma zalizan sa centralnim razdeljkom, teksturisan, kovrdžav, talasast, pa čak i sa šiškama. Ipak, dužina se nije menjala – tik do vilične kosti, ni kraće ni duže.

View this post on Instagram

A post shared by HAIR (@brianacisneros)

#3: “Shaggy Bowl”

Svake godine možemo videti neki moderni obrt na frizure iz 70-ih. Tokom godine pred nama, moderna verzija “bowl” frizure će biti popularna, sa dodatkom “shag” stila. Ova frizura je blago zaobljena i daje mekanu dimenziju i pokret kosi.

Povezano: “Targaryen Blonde” je najnovija popularna nijansa kose za zimu 2023!

#4: Kovrdže na sve strane

Tokom 2023. godine bićemo svedoci kulturalne promene, jer će sve više žena prigrliti svoje prirodne kovrdže i Afro frizure. Vibracija koja će biti popularna je “go big or go home”,vsa dosta teksture i uvijanja lokni prstima, kako bi one zaista “iskočile”.

#5: Oblik frizure iz ’70-ih

Nismo završili sa 70-im godinama – tipična feniranja sa dosta volumena će biti veoma popularna, kao i krupne kovrdže. Kako biste postigli ovakav volumen iz 70-ih, nabavite sprej za volumen, dobru četku za feniranje i kvalitetan fen.

#6: Stepenovi u obliku slova C

Poznata i kao “C-shape” frizura, ovaj stil šišanja je tako ekspertski stepenovan, da svaka sekcija kose deluje kao da se spaja na krajevima. Stilisti savetuju da dodate nekoliko pramenova koji uokviruju lice i stilizujete ovu frizuru dobrim feniranjem. Ako niste vešti sa fenom, pustite kosu da se prirodno osuši i prigrlite vašu prirodnu teksturu kose – jer se ova frizura može nositi i razbarušena.

#7: Belle paž

Ova nova verzija francuskog paža je duplo lepša od klasičnog (otuda i naziv, “belle” znači “lepo” na francuskom). Kratki, nazubljeni krajevi su u kontrastu sa mekim unutrašnjim stepenovima, koji stvaraju pokret, teksturu i prirodni volumen. Ako dodate meke, slojevite šiške sa zakrivljenim krajevima, zaista ćete se istaći sa ovom frizurom. Ovo je odličan paž lak za održavanje, a idealan je za sve tipove kose, a posebno za onu sa talasima.

#8: Tanke, jedva vidljive šiške

Meke, retke i jedva vidljive šiške su nešto između full debelih šiški i “curtain” trenda šiški. One su lagane, vazdušaste i stoje na svim dužinama kose, od paža, preko srednje dužine, pa sve do super dugačke kose.

#9: Top heavy shag

Ova frizura je alternativa popularnoj shag-mullet frizuri koju smo viđali u 2022. godini. Ovo je veoma teksturisana frizura, sa dosta kratkih slojeva na vrhu, koji održavaju volumen i teksturu. Duži slojevi imaju mekši efekat razdvajanja. Na stranama, ova frizura ima više kose, ali za razliku od “mullet” frizure, ova je više izblendana i savršena za nekoga ko želi volumen. Top Heavy Shag frizura je odična za nekoga ko želi da olakša talasastu ili prirodnu teksturisanu kosu. Ne preporučuje se tankoj i ravnoj kosi, jer je može još više vizuelno stanjiti. Za održavanje ove frizure, stilisti preporučuju slani sprej na isfrotiranu kosu, uz prirodno sušenje ili korišćenje difuzera.

Pročitajte još i: Ove boje za kosu su veliki trend za zimu 2022/23.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!