“Targaryen Blonde” je najnovija trendy nijansa platinasto plave za zimu 2023!

targaryen blonde boja
Instagram/Printscreen

Popularna serija “House of the Dragon” koja se emituje na HBO platformi već je donela mnogo ikonskih momenata od svoje premijere, ali sada je ova serija sa kultnim junacima doprinela i rađanju novog hair trenda: “Targaryen Blonde” boje kose. Ovaj naziv je naravno referenca na kuću Targaryen, porodicu poznatu po zmajevima, neobičnim porodičnim vezama i ledeno plavoj kosi. Platinasto plava nijansa boje je doživela svoju renesansu odmah nakon premijere serije. Više o ovoj boji kose saznajte u nastavku!

Targaryen Blonde” nijansu vole i poznate ličnosti

Ovu nijansu smo već mogli da primetimo na poznatim ličnostima poput Megan Fox, Kim Kardashian i Ariane Grande, koje su već ofarbale svoju kosu u savršenu nijansu platinaste. Za one koji nisu sigurni kakva je to nijansa, kolorista poznatih, Jenna Perry objašnjava jednostavnim rečima: “Targaryen plava je zimska belo-plava nijansa. Radi se o maksimalno “virgin blonde” nijansi”.

@bobbyhairstudio Whose your favourite Targaryen? #houseofthedragon #targaryen #whiteblonde #hairtok #bobbyhairstudio #schwarzkopf ♬ Theme (From “Game of Thrones”) – London Music Works

Naravno, prirodnim plavušama je najlakše da postignu ovaj stil. Koloristi nazivaju ovu boju kose još i “pšenično izbeljenom i toniranom” nijansom, ali može se dobiti i boja koja daje “high-lift” efekat, ukoliko ste već prirodno plave. Bez obzira na početnu boju kose, savetujemo da se obavezno obratite profesionalcu kada je reč o postizanju ove boje, jer se ona teško dobija. Tako ćete dobiti realistična očekivanja. Naglasite da želite, ledenu platinasto plavu, u jednom tonu, preko cele dužine. Uradite baznu boju, blanš i toniranje, ili “high-lift” podizanje boje. Sveukupan ton je netraulno topla nijansa nivoa 10.

View this post on Instagram

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Održavanje ove nijanse

Kao što možete i pretpostaviti, ova intenzivna boja zahteva ozbiljno održavanje. Pripremite se na veliku (i skupu!) obavezu. Moraćete ići na redovna farbanja i prelive u salon, kako biste održavali i boju i koren – i to na svakih 3-6 nedelja. Za tamniju kosu, moraćete ići na 3-4 nedelje. Ako ste prirodno plavi, možete ovaj vremenski okvir raširiti na 4-6 nedelja.

Povezano: Zašto je moja plava kosa žuta

Kako biste osvežili svoju ledenu plavu boju, koristite ljubičaste šampone i maske, koji će neutralisati neželjeno žutilo. Mi vam predlažemo Moroccanoil Blonde Perfecting Beauty Box, set idealan za održavanje ove nijanse kose.

Naravno, maske za intenzivnu hidrataciju su neophodne, jer ova boja može oštetiti kosu. Naš predlog je Moroccanoil Intense Hydration maska za kosu.

Pročitajte još i: 5 stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se ofarbate u plavo

error: Content is protected !!