Najnoviji trend u nezi: Multi-masking KOSE

By  |  0 Comments

Multi-masking je prvenstveno nastao kao rutina nege kombinovane kože lica. Ovaj trend je nedavno prešao i u oblast nege kose: kao primena različitih maski za za različite potrebe temena, dužine i krajeva kose. Na ovaj način, vašoj kosi pružate jedinstvenu, individualno prilagođenu negu koja će pružiti čišćenje vašem temenu, sjaj i blistavost dužini i oporavak i mekoću krajeva.

Baš kao i kombinovana koža lica, tako i kosa ima različite potrebe: teme se pojačano masti uz gubitak volumena, dužina je „frizzy“, a krajevi su mnogo stariji nego koren koji je nedavno izrastao. Zato različita nega ovih delova kose ima smisla pogotovo ako imate dugu kosu.

Za koga je multi-masking kose?

Multi-masking kose je idealna rutina nege za vlasnice tzv. kombinovanog tipa kose: temena koja se pojačano masti i suvih krajeva. Ovo je ujedno jedan od najčešćih tipova kose, veoma nezahvalan za negu, jer maske namenjene regeneraciji oštećenja obično maste i otežavaju kosu.

Maska za kosu

Osluškujte potrebe vaše vaše kose: šta je potrebno vašem temenu, dužini i krajevima, kako biste joj mogli pružiti adekvatnu negu. Tako je najčešće temenu potrebno pročišćavanje i piling, a krajevima treba hidratacija i ishrana uz zatvaranje krajeva. Kada se radi o dužini, tu najviše želimo sjaj i zaglađenost.

Multimasking kose kod kuće

Teme

Znamo da lepa i zdrava kosa počinje od zdravog temena. Za masan koren kose, trebalo bi da koristite specijalno formulisane maske za teme, koje imaju ulogu čišćenja naslaga sebuma i šampona, i smanjenja lučenja sebuma. Najbolje su profesionalne maske na bazi gline, koje će upiti višak masnoće i blago isušiti masno područje temena. Njih je najbolje nanositi četkom za farbanje kose, koja omogućava lakše doziranje i aplikaciju.

Dužina

Kako bi maska na krajevima i dužini najbolje delovale, treba ih naneti na kosu koja je maksimalno prosušena peškriom, jer će veoma mokra kosa slabo upiti hranljive sastojke iz maske. Maska za dužinu treba da povrati sjaj i elastičnost kose, da joj pruži zaglađenost i mekoću.

Maska za dužinu kose

Malo ispod temena pa sve do krajeva nanesite masku za sjaj kose, koja neće otežati i umastiti dužinu. Ova maska treba da bude malo laganija i hidratantna, pošto najhranljiviju nanosimo na suve i oštećene krajeve, koji su najstariji. Nju možete naneti prstima, utrljati nežno u dužinu, i potom nastaviti nanošenje treće maske na krajeve.

Povezano: Hidratantna maska za kosu

Krajevi

Na krajeve nanosite najjaču i najhranljiviju masku, jer je krajevima potrebna intezivna nega. Birajte one namenjene regeneraciji oštećenja i suvih krajeva, one koje sadrže keratin, hranljiva ulja, putere, silikone i druge jake sastojke. Najbolje maske za krajeve su proteinske.

Povezano: Proteinska i kombinovana maska za kosu

Maska za krajeve kose

Delovanje multi-maskinga

Kada ste naneli sve maske, pokrijte glavu plastičnom kapom za tuširanje ili kesom, kako bi sastojci pod dejstvom toplote dubinski delovali i prodrli u samu dlaku bar 15 minuta ili duže. Nakon što operete kosu, bilo bi dobro da je pustite da se prirodno osuši.

U zavisnosti od stanja vaše kose, ovu rutinu možete ponavljati jednom u deset dana, ili češće ako vam je kosa ekstremno suva i oštećena. Osim toga, multi-masking kose je idealan ako imate nekoliko načetih pakovanja maski, i želite da ih brže potrošite. Ekonomično je rešenje i da potrošite sve one maske koje su vam možda preslabe za krajeve (njih možete naneti na dužinu) ili su vam preteške (onda ih nanosite samo na krajeve).

Duga sjajna kosa

Benefiti multi-maskinga kose

Kada budete kosu počeli da tretirate kao i kombinovanu kožu, primetećete da izgleda zdravije, sjajnije i jače. Dame koje se farbaju primetiće da im boja izgleda intenzivnije, a da su pramenovi primetniji. To je sve zbog toga što se multi-maskingom kose poboljšava opšte stanje kose i skidaju naslage nečistoća i proizvoda, otkrivajući intezivnu boju vaše kose. Posebnom maskom za svaki deo kose moćićete da se pozabavite sa svakim problemom odvojeno, pružajući kosi najbolji mogući kućni tretman.

Naše preporuke za multi-masking kose su:

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!