Ove boje za kosu su veliki trend za zimu 2022/23: Top 9 nijansi

boje kose u trendu
Instagram/Printscreen

Ne možemo više poricati da smo zagazile zvanično u zimski deo godine. S tim ide i nepisano pravilo da bi trebalo da promenite boju kose, sa promenom godišnjeg doba. Ukoliko niste baš raspoložene da menjate dužinu ili oblik frizure, počnite od – boje kose! U nastavku vam donosimo top 9 boja kose koje će biti IN ove zime, 2022/23!

Ove boje kose će biti IN za zimu 2022/23:

#1: “Pregoreli” bakar (Burnt Copper)

Ovu toplu nijansu “pregorelog” bakra smo mogli videti na poznatim ličnostima, poput Gigi Hadid, Kendal Dženmer, Tese Tompson i na mnogim drugim. Iako je bakarna nijansa u trendu već neko vreme, zimska sezona zahteva prstohvat cimeta kao dodatak ovoj ninasi. Ako ste odvažne da testirate ovu “lisičju” nijansu, isprobajte prvo kolor-masku u ovoj boji, pre nego što se prepustite trajnom farbanju.

#2: Šampanj plava (Champagne Blonde)

Iako je nepisano pravilo da potamnimo kosu tokom zime, ovo je dokaz da za tim nema potrebe. Isprobajte šampanj-plavu boju koja daje topliji izgled. Ova boja ima taj nežni poljubac zlata, uz kremaste bež tonove. Kako biste postigli ovu savršenu nijansu, uradite nekoliko tankih pramenova u 1-2 nijanse tamnijoj boji. Oni se nanose od korena do vrhova u tankim sekcijama, kako bi dali punoću boji.

#3: “Ribbon Lights” pramenovi

Dodajte dubine i dimenzije tamno smeđoj kosi uz “ribbon lights” pramenove, koji će biti veoma popularni ove zime. Ova tehnika daje dosta sjaja i dimenzije, posebno kada nosite talase ili lokne. Niijansa za pramenove treba biti 1-2 nivoa svetlija od vaše bazne boje, kako biste dobili refleksiju, bez “trakastog” izgleda.

#4: Prirodno plava (Natural Blonde)

Očekujte da vidite i prirodne nijanse plave boje, koje će zameniti neprirodne platinaste tonove koje smo viđali ranije tokom godine. Ne samo da će ovo “odmoriti” vašu kosu od blanša, već će izgledati bolje u odnosu na zimski svetlu kožu. Zlatni tonovi sa prirodnim pramenovima, deluju mnogo suptilnije za zimu.

#5: Ljubičasto-smeđa (Violet Brunette)

Ako želite da začinite vašu smeđu kosu, dodajte malo ljubičaste! Ova patlidžan ljubičasta nijansa je odličan način da zagazite u područje crvene boje, ali bez crvenokosog izgleda. Možete tražiti ljubičasti ili ametist preliv, preko tamno smeđe kose. Tonirajte kosu svake 4 nedelje, jer ljubičasta brzo izbledi.

#6: Blistavo crvena (Radiant Red)

Crvena boja ima lošu reputaciju da je teška za održavanje i da brzo bledi – ali složićete se da se vredi pomučiti. U 2023. crvena kosa će biti još bogatija i blistavija, a naginjaće ka upečatljivoj, bakarno crvenoj boji. Setite se Džesike Rabbit – ova sjajna, vatrena crvena ima više varijacija za svaki podton kože.

#7: Karamel pramenovi

Za zimu 2022/23. smeđe nijanse će zadržati svoju misterioznost, ali uz sjaj plavuše! Ova sexy braon boja sa karamel pramenovima (u stilu Jlo), je nastavak trenda koji izbegava boje koje se teško odrđavaju. Dakle, u salonu zatražite tamnu boju, sa mekim balajažom na krajevima kose. Nakon toga, zatražite preliv sa odabranim iluminirajućim tonovima, koji su blago svetliji od bazne boje. Rezultat je “expensive brunette” izgled.

#8: Svetla perlasta boja (bright pearl)

Da je Botičelijeva Venera izašla iz svoje džinovske školjke u 2023, njena kosa bi bila ove magične, šimerasto perlaste boje. Ova nijansa uzdiže vaš izgled, i čini ten i oči svetlijima. Frizeru zatražite hladni preliv na veoma svetloj ili platinastoj podlozi. Boje poput nijanse ostriga, pečurki ili ljubičaste daće kosi ovaj šimeraste perlasti izgled.

#9: Breskvasta rose gold

Obična rose gold boja je rezervisana za 2022, a ove sezone možemo očekivati breskvasto zlatne tonove. Ova boja je idealna alternativa bakarnim tonovima, koje viđamo svuda, jer predstavlja pastelnu verziju tih tonova. Breskvasta rose gold će pristajati toplim tenovima i svetloj kosi. Ovo je takođe boja koja lako bledi, tako da morate ići mesečno na prelive, kako biste održali boju svežom, a ujedno koristiti i proizvode sa UV zaštitom.

Predlažemo vam Revlon Professional UniqONE sprej za zaštitu kose od UV zraka.

Pročitajte još i: Pravo sa modnih pista – make-up trendovi za zimu 2022/23. koje ćemo svi nositi!

error: Content is protected !!