Odmastite kosu: Dubinski detox kože glave uz bentonit glinu

bentonit glina

Bentonit glina je jedan od trendy kozmetičkih sastojaka, i možemo je videti u raznim proizvodima za negu lica, tela, pa čak i kose! Osim što dubinski čisti i oslobađa kožu toksina i viška sebuma, bentonit glina je savršen tretman za odmašćivanje kose, koji se radi PRE njenog pranja. Prebogata mineralima, bentonit glina je vaš tajni sastojak za lepršavu i čistu kosu! Sve o primeni gline u nezi kose saznajte u nastavku teksta!

Šta je tačno bentonit glina?

Bentonit glina je upijajuća aluminijum-filosilikatna glina, koje nastaje iz vulkanskog pepela. Poznata kao detiksikujući agent, bentonit glina upija negativno naelektrisane toksine. Najčešće se koristi u Iranu, ali i drugim područjima sveta – meša se sa vodom, i tako se formira pasta, koja čisti i omekšava kosu.

Da li se može koristiti na kosi?

Jedan od najlakših načina da dodate bentonit glinu u rutinu nege, jeste da koristite masku za kosu koja sadrži ovu vrstu gline i potom je isperete. Ali, ono što ćemo vam mi pokazati jeste kako da je koristite kao tretman PRE PRANJA kose, u svrhu detoksikacije i odmašćivanja temena.

Da li je bezbedna za farbanu kosu?

Pošto bentonit glina upija negativno naelektrisane jone, možda nije najbolje ideja da je koristite na farbanoj kosi. Ukoliko želite da probate, najbolje to uradite sa jednom pramenom kose, kao test.

Kako da ubacite bentonit glinu u rutinu nege?

#1: Kao tretman pre pranja

Pomešajte kupovnu bentonit glinu u prahu, sa onoliko vode koliko je potreno da formirate pastu, i nanesite je četkicom za farbanje kose na teme, praveći razdeljke. Pokrijte kosu plastičnom kesom ili kapicom i ostavite 15 minuta. Nakon toga, isperite kosu i spremne ste za sledeći korak.

Povezano: 5 proizvoda koji će rešiti problem mašćenja kose zauvek!

#2: Nahranite kosu

Posle gline, veća je verovatnoća da će vam kosa biti isušena, stoga je potrebno da joj povratite vlagu, tako što ćete koristiti hidratantan šampon i balzam, koji će oprati kosu, ali je neće otežati.

Naša preporuka su Subrina HYDRO šampon za kosu i Subrina HYDRO balzam za kosu.

#3: Nanesite leave-in sprej

Kada je vaša kosa oprana i spremna za sušenje, vreme je da “zaključate” vlagu unutar nje. Nanesite leave-in sprej koji će kosu štititi od toplote, UV zraka, koji će olakšati stilizovanje i pružiti temeljnu hidrataciju.

Ako tražite efikasan gotov proizvod za odmašćivanje kose, preporučujemo vam MoroccanOil Oily Scalp Treatment.

error: Content is protected !!