7 saveta kako da zamaskirate prljavu kosu kada ne možete da je operete

prljava kosa

Svi znamo one momente kada jednostavno ne stižemo da operemo kosu, a moramo izgledati koliko-toliko sabrano i uredno. Možda ste čak i odlučite da odviknete kosu od prečestog pranja kose (što nikako nije dobro za skalp), pa postepeno produžavate vremenski interval između dva pranja. Kako god, u oba slučaja jednostavno moramo kamuflirati masnu i prljavu kosu, dok se ne domognemo šampona. U nastavku saznajte kako sve možete sakriti činjenicu da vam treba pranje kose, onim danima kada to jedstavno ne stižete da uradite!

Kako da prikrijete masnu kosu?

#1: Suvi šampon kao spasilac

Sva sreća da je izmišljen suvi šampon – sprej koji svojom praškastom teksturom upija višak sebuma sa kože glave i kosi pri korenu daje svež, matiran efekat. Naprskajte suvi šampon u teme, sa udaljenosti od 25-30 cm, i dobro utrljajte prah prstima. Nakon toga, iščešljajte kosu, kako biste uklonile beli trag. Ako želite još više volumena, isprskajte dlan suvim šamponom i potom ga utrljajte po korenu kose.

Naša preporuka je Subrina Professional Dry Shampoo.

#2: Promenite mesto razdeljka

Ako vaša kosa pada oko lica, izgledaće mnogo masnije, nego neka otkačena frizura. Ako ni za to nemate vremena, naprskajte malo suvog šampona u koren kose, i promenite mesto razdeljka – umesto na sredini, uradite ga sa strane! Promena smera pada kosa daće joj malo poleta i odmah će izgledati sveže.

prljava kosa

#3: Napravite talase u kosi

Trik kako da vam masna kosa izgleda manje masno jeste da napravite beachy talase uz pomoć figara. Stilizovanje kose na drugačiji način će skrenuti pažnju sa masnog korena. Naprskajte lokne slanim sprejem za dodatni “messy” look.

#4: Isprobajte aksesoare!

Koristite aksesoare kako biste skrenule pažnju sa masne kose. Svileni šal oko glave će odmah dati boho notu vašem izgledu. Šešir će pokriti masnu kosu, a ako imate masne šiške, traka za kosu ili dijadema su odličan način da ih prikrijete do narednog pranja kose.

Povezano: 7 trikova koji će sprečiti mašćenje kose

#5: Nosite kapicu dok se tuširate

Ništa ne masti kosu kao para od tuširanja! Ovo rezultira gubikom volumena kose. Zato frizeri savetuju da nosite kapicu za tuširanje onda kada ne želite da ujedno i operete kosu, jer tako štitite kosu od vlage koja dodatno masti kosu.

prljava kosa

#6: Češljajte kosu

Ljudi često zaboravljaju da možete redistribuirati prirodna ulja koja su se akumulirala na skalpu. Koristeći četku sa čekinjama divljeg vepra, iščešljate kosu od korena do vrhova. Ovo će ukloniti višak masnoeć sa korena i rasporediti na dužinu, kojoj su ova ulja potrebna.

#7: Odaberite frizuru koja će prikriti masnu kosu

Ne postoji razlog zašto ne biste imali frizuru drugog ili trećeg dana od pranja kose. Vežite kosu u rep, ili nisku punđu kako biste prikrili izgled masne kose. Pre toga je dobro naprskajte suvim šamponom. Kosu možete nositi puštenu prvog dana kada je čista.

Pročitajte još i: 3 iznenađujuća razloga zašto vam se kosa masti?

error: Content is protected !!