5 frizura koje idu uz ZIMSKE KAPE

frizure uz kape

Dolazi nam zima, polako ali sigurno, a to znači samo jedno: ubundavanje na maksimalnom nivou! Šalevi, kape, rukavice, zimske jakne, tople čizme, pletiva i slojevi krema i mleka za negu tela. Sve smo zaštitili – osim jedne stvari: kose! Dlaka veoma reaguje na vlagu, vetar, mraz, niske temperature i suvoću vazduha usled centralnog grejanja. Zato vam donosimo predloge top 5 frizura koje će zaštititi vašu kosu od štetnih uticaja zime, a super idu ispod kape!

Kada dodju hladni dani, imati frizuru je gotovo nemoguće – zbog vlage, snega, kiše, ali i neophodnih kapa. Ipak, kosu nekako morate zaštititi, pored redovne nege hranljivim maskama i uljima. A to su upravo ove frizure!

Zimske frizure uz kape – top 5

Frizura #1: Pletenica

Cilj je da kosu skupite kako ne bi onako puštena, trpela štetne zimske uslove. Jedan od najboljih načina za to je obična pletenica! Ako želite ipak da začinite izgled, možete eksperimentisati sa vrstama pletenica koje mogu biti žito pletenica, kanap pletenica, francuska, holandska, vodopad pletenica… izbor je na vama, a mi vam dajemo predlog najlepših frizura sa pletenicama.

Povezano: Frizure za neiskusne – najlakši način pletenja obične i francuske pletenice

Braid, rear view of a hairstyle

Frizura #2: Rep sa više gumica

Običan konjski rep nije baš zaštitna frizura, ali ako ga vežete sa još nekoliko gumica po celoj dužini repa, dobićete stylish zaštitnu frizuru za sve zimske dane. Jednostavno nisko vežite rep i potom vežite nekoliko gumica celom njegovom dužinom, kako biste “skupili” kosu da se ne bi oštetila od zimskih uslova.

Frizura #3: Lokne i talasi

Nema ništa romantičnije od bujne kose pune talasa i lokni, na koju ukrasimo toplom zimskom kapom. Lokne možete napraviti na više načina, sa figarom ili viklerima, feniranjem na četku, krpicama, uz pomoć trake za kosu itd. Načini su mnogobrojni, a vi odaberite onaj koji vama odgovara. Volumen koji lokne daju će preživeti nošenje kape, tako da i kada je skinete, vaša frizura će biti na mestu!

Povezano: 4 načina da napravite lokne bez toplote

Woman in winter clothes blowing on palms

Frizura #4: Dve ležerne pletenice

Popularna frizura koju smo nosile kao devojčica je idealna za kapu i kao zaštita od zime! Razdelite kosu ležerno na sredini glave i od svake polovine upletite opuštene pletenice, koje ćete malo izvući prstima, za casual look. Svaka kapica će vam lepo leći, a vaša kosa će biti zaštićena! Ako volite sleek izgled, onda ih upletite čvrsto i zategnuto.

Frizura #5: Niska punđa sa strane

Znamo da je teško nositi pokupljenu kosu ako imate kapu – ne želite da vam štrči okrugla punđa ispod vaše kapice. Zato probajte da kosu vežete u nisku punđu koja će dozvoliti da navučete kapicu, vaša kosa će biti zaštićena od zime, a ujedno ćete izgledati ležerno i stylish, poput Francuskinja. Ako vam se pokvari punđa – ne brinite, ovakve niske punđe dopuštaju malo razbarušen izgled.

Pročitajte još i: Brza i jednostavna punđa za svaku priliku

error: Content is protected !!