Romantična frizura: Kako da napravite “vodopad” pletenicu?

vodopad pletenica

Vodopad pletenica je poznata kao “kaskadna” pletenica, trend koji je veoma popularan. Ovaj “vodopad” efekat izgleda komplikovano i vema efektno, ali je lakše nego što mislite da se napravi. Dobra stvar je što vodopad pletenicu možete da napravite i sami sebi, to jest bez pomoći druge osobe. Isprobajte je kao svakodnevnu frizuru za posao ili školu, ili je ukrasite aksesoarima za kosu za posebne prilike.

Korak po korak do vodopad pletenice

Koraci 1+2

Vodopad pletenica najbolje izgleda na ravnoj kosi ili blagim talasima. Najpre dobro očešljaje kosu detangle četkom, kako biste se rešili svih čvorova u kosi. Napravite razdeljak tamo gde inače pravite, i počnite da je pletete sa desne strane od razdeljka. Uzmite spoljašnji sloj kose i podelite je na tri pramena.

Koraci 3+4

Uplatite 3 pramenova u običnu pletenicu, započinjući od desnog pramena. Kada dodjete do levog pramena (dela koji je najbliži temenu), dodajte još kose (poput pletenja riblje kosti).

Povezano: 3 frizure sa pletenicama za svaki dan, a po potrebi i svečane

vodopad pletenica
Youtube/Printscreen

Korak 5

Ovo je deo koji morate pažljivo: nakon što se upleli levi pramen (onaj dodatni, bliži temenu), pustite krajnji desni pramen da padne dole. Uzmite novi mali pramen blizu onog kog ste pustili da padne – to vam je sada novi desni pramen za pletenje obične pletenice.

Korak 6

Ponovite proces – upletite svaki put novi pramen sa leve strane, pustite desni da padne, i uzmite novi desni pramen. Gradacijski ćete dobiti kaskadni stil oko sredine glave.

Korak 7

Kada ste dostigli tačku da želite da završite vašu pletenicu, ispletite je do kraja i zakačite providnom gumicom za kosu. Ako ne želite da se pletenica vidi, kamuflirajte je pramenom koji ćete zakačiti ukosnicama.

Povezano: Top 3 frizure sa pletenicama – Polupodignuta kosa

Youtube/Printscreen
Youtube/Printscreen

Ukoliko želite, vodopad pletenicu možete ukrasiti cvetom ili drugim aksesoarom za kosu. Fiksirajte pletenicu za posebne prilike sa malo laka za kosu i dobiećte savršenu romantičnu nežnu frizuru idealnu srednju i dugu kosu!

Video-tutorijal za pravljenje vodopad pletenice pogledajte OVDE:

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!