DIY umirujuća maska sa probioticima za osetljivu kožu

probiotska maska

Da li ste znale da na našoj koži obitavaju milioni mikroorganizama koji čine floru naše kože i štite je loših bakterija? Kada se balans ovih bakterija naruši, koža postaje podložnija “lošim” bakterijama koje su poznati izazivači akni. Zato vam donosimo “uradi sama” lak i jeftin recept za masku sa probioticima koja će pogodovati svakom tipu kože, a posebno osetljivoj i onoj sklonoj aknama.

Ova maska za lice će vašoj koži doneti probiotske bakterije koje su korisne za jačanje imuniteta kože, a koji mogu narušiti akne, upale, dehidriranost, ili eksperimentisanje sa neadekvatnom kozmetikom. DIY probiotska maska takođe rashlađuje i osvežava kožu.

koža

Zašto su sastojci probiotske maske dobri za kožu?

Jogurt prirodno sadrži probiotike i dobre masti, tako da je ovo veoma blaga maska. Možete koristiti najobičniji jogurt i dodati kapsulu probiotika za još veći “boost” dobrih bakterija. Jogurt sadrži i cink i mlečnu kiselinu (prirodu AHA kiselinu) koji imaju mnogo benefita za kožu, dok je zdrave masti iz jogurta hrane. Dodavanje kurkume u ovu masku je sjajna stvar ako se borite dodatno sa aknama (baš takvoj koži i treba probiotska maska), a maslinovo ulje je dodatak za suvu kožu.

Povezano: Maksa za lice od pirinča – japanski recept za podmlađivanje kože

Sastojci za masku:

  • 1 supena kašika organskog punomasnog jogurta
  • 1 kapsula probiotika za stomak (opcionalno)
  • za masnu kožu: 1/2 kašičice kurkume u prahu (opcinalno)
  • za suvu kožu: 1 kašika maslinovog ulja (opcinalno)

Greek yoghurt

Instrukcije:

1. Pomešajte jogurt, probiotik i druge opcijalne sastojke sa spiska, prema tipu kože.

2. Nežno utrljajte masku malim kružnim pokretima.

3. Ostavite je da deluje 10-30 momita. Deset minuta će dati više hidratantni efekat, a 30 minuta efekat dubinskog čišćenja.

4. Isperite masku toplom vodom i utapkajte višak vode sa lica.

Poželjno je da ovu masku koristite bar 1x nedeljno, i da je rotirate sa pročišćujućom maskom na bazi gline. Ovako će vaša koža dobiti red čišćenja (sa glilnom) i red nege (probiotska maska).

Pročitajte još i: Negujte se kao Kleopatra – Mleko u beauty rutini

error: Content is protected !!