Kako da izaberete najbolji fen za vašu kosu – 3 najvažnije osobine

By  |  1 Comment

Fen za kosu se uglavnom kupovao tako što izaberete uglavnom onaj čija vam je cena pristupačna ili koji vam je simpatičan. Danas verovatno imate osećaj da treba da pročitate bar 500 komentara o proizvodu pre kupovine. Izdvojili smo osobine fena na koje treba da obratite pažnju prilikom kupovine, koje će vam uštedeti vreme za ulepšavanje i sačuvati kosu.

3 najvažnije osobine pri izboru fena za kosu

1.Snaga fena za kosu

Motor koji poseduje više snage smanjiće vreme za oblikovanje kose bez izlaganja kose prevelikoj toploti. Ako motor nije dovoljno jak, možete završiti sa više toplote i manje vazduha, a to znači da ćete isušiti kosu. Idealna snaga vašeg novog fena za kosu (naročito za devojke koje imaju gustu kosu i treba im dugo da je osuše) je od 1800 do 2000W.

2. Vrsta fena

Jonski i turmalinski fen za kosu:

Jonski fenovi generišu negativne jone koji poput balsama za kosu, neguju i obavijaju svaku vlas pojedinačno, dok su joni vode pozitivno naelektrisani. Zbog toga su jonski fenovi za kosu mnogo efikasniji u bacanju i rasipanju kapljica vode na dlake, sprečavajući njihovo kvašenje i kovrdžanje, uz skraćivanje vremena za sušenje. Jonska funkcija zatvara kutikulu i uklanja vlagu iz kose istovremeno revitalizujući i negujući kosu.

Kada je reč o turmalinskim fenovima, njihova unutrašnjost je izrađena ili obložena sa ovim poludragim mineralom, koji baca čak i više negativnih jona u vazduh, što znači da im je i cena veća. Idealni su za kovrdžavu i gustu kosu. Obezbeđuju sjajnu kosu koja nije neposlušna.

Keramički, porcelanski, infracrveni fenovi:

Fenovi sa ovim karakteristikama su dizajnirani da distribuiraju toplotu ravnomerno i što je nežnije moguće. Keramika ili porcelan mogu da se koriste za oblaganje (ili kao zamena) metalnih ili plastičnih grejnih elemenata fena i drugih unutrašnjih delova, da bi toplota bila u skladu sa temperaturom. Takođe, emituju negativne jone što ubrzava sušenje. Infracrveni fen koristi duže energetske talasne dužine da prodre u kosu i osuši je iznutra. Korisni su za sve tipove kose.

Titanijumski fen za kosu:

Kao i keramički, titanijumski fen se koristi radi ravnomerne distribucije toplotne energije i održavanja temperature stabilnom. Iako ubrzava proces sušenje, ne preporučuje se za kosu koja je sklona oštećenjima. Titanijumski fen je lakši od keramičkog, što je drugi dobar razloga da izaberete ovaj fen.

fen za kosu

3. Težina fena

Ovo je ključni faktor za bilo koga sa dugom kosom i sa mnogo velikih okruglih četki koje koristi prilikom oblikovanja frizure. Ako vam je potrebno 20 minuta da isfenirate kosu, izaberite lakši model fena, koji vam neće umoriti ruke. Izaberite fen koji je težak oko pola kilograma.

 

Dodatni bonus prilikom kupovine fena:

Kupite fen koji sadrži dugme za hlađenje jer hladan vazduh zatvara kutikulu i jača sjaj. Važno je da možete podesiti toplotu. Za kosu koja se lako suši, manja toplota obaviće posao na manje štetan način. Od pribora koji su dodatan plus prilikom kupovine idealnog fena fokusirajte se na difuzer (potreban za održavanje lokni) i koncentrator mlaznica/usmerivač vazduha (ključ za ispravljanje kose).

fen za kosu

1 Comment

  1. Sara

    21.04.2016. at 20:14

    Osvojite vaučer za MAC Cosmetics, posetite ovu stranicu: http://maccosmetics.gift

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!