Borba protiv alergija udruženim snagama

By  |  0 Comments

Nova i odlična vest je da Eucerin i ZU apoteke Lilly drogerie otvaraju Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija. U 10 apoteka u Beogradu, Mladenovcu, Pančevu i Novom Sadu, svi zainteresovani moći će da dobiju savet posebno edukovanog osoblja apoteke o merama koje mogu da preduzmu da bi smanjili simptome alergija tip I i opterećenje organizma alergenima.

Prva linija odbrane od alergija – vaša koža

Eucerin i ZU apoteke Lilly drogerie su 15. aprila otvorile Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija, koja će raditi sve do 31. avgusta, Kada prikupite 5 markica (dobijaju se pri nabavci antihistaminika ili dijetetskih  suplementa), na poklon dobijate preparat iz Eucerin® pH5 linije, preporučen za osobe koje pate od alergija izazvanih inhalacionim alergenima, kao i za one sa osetljivom kožom.

Već u prvim danima rada mnogi zainteresovani obratili su se apotekarima Farmaceutskih savetovališta posebno edukovanim da im pruže savet kako da ojačaju zaštitnu ulogu svoje kože u cilju  smanjenja simptoma alergija i opterećenja organizma alergenima.

„Kao dermokozmetički brend koji puno pažnje posvećuje upravo nezi osetljive kože i jačanju njene zaštitne funkcije, Eucerin je u saradnji sa ZU Apoteke Lilly drogerie pokrenuo Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija da bi ljudima koji pate od ove bolesti ili osećaju simptome koji na nju ukazuju, učinio dostupnim najnovija saznanja u ovoj oblasti”, rekla je tim povodom Tatjana Krunić predstavnik Eucerin Srbija.

“Do skora se smatralo da uzročnici inhalacionih alergija mogu prodreti u organizam samo preko disajnih puteva. Ali, novija  istraživanja potvrđuju da aeroalergeni u značajnoj meri prodiru u organizam preko kože koja je osetljiva, to jest koju karakteriše poremećena zaštitina funkcija.

Preparati iz naše Eucerin® pH5 linije, koja je rezultat dugogodišnjeg rada stručnjaka iz Eucerin istraživačkog centra, preporučeni su za osobe koje pate od alergija izazvanih inhalacionim alergenima, kao i za one sa osetljivom kožom. Ovi preparati sadrže 5% dekspantenola, koji je dokazan i priznat kao aktivni sastojak koji jača prirodnu barijernu funkciju kože, obnavlja kožu i pruža joj efikasnu zaštitu“, dodaje predstavnica Eucerin Srbija.

eucerin protiv alergija

„S obzirom da neposredno radimo sa osobama koje pate od alergija, veoma mi je drago što smo našli stručne saradnike i pravog partnera Eucerin Srbija, s kojima smo radili kako na edukaciji naših farmaceuta u ovoj oblasti, tako i na razvoju brošura iz kojih će posetioci Farmaceutskog savetovališta saznati više o merama koje mogu da preduzmu da olakšaju svoju svakodnevicu koja je  često ugrožena zbog simpotoma alergija.

Verujemo da će Farmaceutska savetovališa mnogima od njih pomoći da preduprede i umanje tegobe koje im prouzrokuje ova bolest od koje pati sve veći broj građana”, kaže Tatjana Šipetić, ZU Apoteka Lilly drogerija.

Broj osoba pogođenih alergijama je u stalnom porastu, a oko 20% populacije pati od alergija tipa I. Istovremeno, 90% svih registrovanih alergija su alergije tipa I, koje izazivaju inhalacioni alergeni, među kojima najčešće polen, grinje i životinjska dlaka.

Tokom rada Farmaceutskih savetovališta (do 31.08.2016.) svi zainteresovani imaju imogućnost i da, nakon prikupljenih 5 markica, koje dobijaju pri nabavci antihistaminika ili dijetetskih suplementa, na poklon dobiju preparat iz Eucerin® pH5 linije, preporučen za osobe koje pate od alergija izazvanih inhalacionim alergenima, kao i za one sa osetljivom kožom.

 

eucerin

Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija“ biće aktivna u:

7 ZU apoteka Lilly drogerie u Beogradu:

  1. TC Ušce, Bulevar Mihajla Pupina 6
  2. TC Stadion, Zaplanjska 32
  3. Zemun, Glavna 24
  4. Njegoševa, Njegoševa 55
  5. Čika Ljubina, Čika Ljubina 6
  6. MZ Kozara,  Dr. Ivana Ribara 91
  7. Rakovica, Pilota Mihajla Petrovica 6

-u Mladenovcu, Kralja Petra I 239/B

-u Pančevu u TC Aviv Park, Miloša Obrenovica 12 i

u Novom Sadu u ZU apoteka Lilly drogerie Jevrejska, Jevrejska 2.

Više informacija o tome kako da dobijete poklon preparat iz Eucerin pH5 linije, možete dobiti u gore navedenim apotekama u kojima se nalaze Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!