Hair SOS: Kako da popravite 4 greške u stilizovanju kose?

greške u stilizovanju kose

Svima nam se ovo desilo – na pola puta stilizovanja kose, shvatile smo da smo napraviel grešku i da nemamo izbora osim da počnemo frizuru iz početka. Šta ako bismo vam rekli da možete ispraviti većinu hair styling grešaka, bez počinjanja iz početka? Kako biste sačuvali mnogo vremena i osigurali da vam frizura izgleda savršeno na samom kraju, donosimo vam vodič kroz popravku najčešćih hair styling grešaka.

Kako da rešite ove hairstyle greške?

Greška #1: Previše suvog šampona

Ovo je jedna od grešaka koju mnoge od nas prave, posebno kada žurimo. Nanošenje previše suvog šampona na tamnu kosu može biti propast, ali postoje načini kako da rešite ovaj problem. Jednostavno utapkajte mesto na koje ste naneli previše suvog šampona vlažnom krpicom, tako da skinete viak proizvoda. Izbegavajte raščešljavanje kose ili prolazak prstiju kroz kosu dok je ona još vlažna od prskanja. Ovako ćete još više utisnuti suvi šampon, čineći sve težim da ga uklonite. Kada je kosa osušena, jednostavno umasirajte ostatke proizvoda u kožu glave i raščešljajte je kao i uvek.

Povezano: 3 tehnike nanošenja suvog šampona koje sigurno niste znale

greške u stilizovanju kose

Greška #2: Prelomljen pramen od figara

Ponekada, kada držite figaro sa štipaljkom predugo, on ostavlja vidljive prelome na pramenu. Ovo izgleda čudno i vašim loknama daje fejk izgled. Pa, šta raditi u tom slučaju? Najpre, naprskajte malo spreja za termičku zaštitu kose ili pene za uvijanje kose i dozvolite pramenu da se skroz ohladi. Ako krenete odmah da ga popravljate, spljoštićete pramen i on neće moći da drži loknu neko vreme. Kada se pramen skroz ohladio, uvijte kosu kao i ovično, i niko neće primetiti da ste napravile grešku.

Greška #3: Udubljenje od gumice za kosu

Ako imate tanku kosu, udubljenja od vezivanja konjskog repa su čest problem. Ali ovo ne znači da ne treba da često perete kosu, kako biste se rešili ovih ružnih udubljenja na dužini kose. Kako biste izbegli ovaj problem, koristite “scrunchie” tekstilnu gumicu, pre nego običnu elastičnu ili gumenu. Scrunchie gumica je napravljena od pliša ili materijala koji će sprečiti formiranje udubljenja i lomljenja dlake. Ako ipak primetite prelomljenu kosu, iščešljajte je dok je sušite fenom 30 sekundi, kako biste se rešili ovog problema.

greške u stilizovanju kose

Greška #4: Naneli ste previše prozvoda na kosu

Nanele ste previše hair proizvoda i kosa vam zato izgleda masno? Evo kako to  možete popraviti. Jednostavno, ičešljajte kosu, kako biste je olabavili od proizvoda i učinili da deluje suvlje i matirano. Ako je kosa i dalje masna od preparata, sušite kosu fenom, kako biste olabavili i razmekšali proizvoda da siđe sa dlake.

Pročitajte još i: Idealni preparati i aparati za vaš tip kose – TOP lista

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!