Prirodni preparati za negu kose na bazi ruzmarina

By  |  0 Comments

Uz činjenicu koja je svima poznata, a to je da se uglavnom koristi kao začinska biljka, ono što bi još trebalo da znate o ruzmarinu, jeste da ga na više načina možete upotrebiti u svrhu nege kose. Kroz sadržaj ovog teksta, otkrićemo kako da to konkretno učinite.

Preliv za kosu sklonu brzom mašćenju na bazi ruzmarina:

Ukoliko vam je kosa sklona brzom mašćenju, rešićete takav problem ukoliko posle svakog pranja kose, upotrebite prirodan preliv na bazi ruzmarina.

Za pripremu ovog regeneratora, potrebno vam je:

– Jedna supena kašika usitnjenog sušenog ruzmarina,

– Jedna kafena kašika usitnjene sušene koprive,

– Jedna kesica čaja od kamilice,

– Jedna supena kašika soka od limuna,

– Sto do sto pedeset mililitara vode.

Način pripreme i upotreba preliva od ruzmarina:

Najpre pomešajte ruzmarin i koprivu. Prokuvajte vodu i dok je još ključala njom prelijte mešavinu. U to ubacite kesicu čaja od kamilice i sipajte sok od limuna. Saćekajte da sve to odstoji oko petnaest minuta, a zatim procedite. Proceđeni tečni sadržaj, upotrebite nakon pranja i ispiranja kose. Kosu nemojte naknadno ispirati, već je samo dobro iscedite i oblikujte.

Preparat protiv peruti i opadanja kose na bazi ruzmarina:

Ukoliko vam je kosa sklona stvaranju peruti i intezivnom opadanju, za pripremu preparata koji će rešiti vaš problem, potrebno vam je:

– Tri kafene kašike ruzmarina,

– Pola litra vode,

– Četrdeset i pet grama pekarskog kvasca.

Priprema i upotreba preparata od rumarina:

Prokuvajte pola litra vode i u nju dodajte ruzmarin. Sačekajte da to odstoji oko sat vremena. Nakon sat vremena, procedite sadržaj i u tečnost koju ste dobili dodajte pekarski kvasac. Sve to mešajte dok se kvasac potpuno ne istopi. Kada se kvasac istopio, mešavinu temeljno masirajućim pokretima utrljajte na vlasište i pustite da se slije niz vlasi kose.

Sačekajte da prođe pola sata, a zatim kosu isperite, operite je, tretirajte regeneratorom i oblikujte kako želite.

Ovakav tretman, ponavljajte bar jednom, a poželjno bi bilo dva puta nedeljno i to kontinuirano u periodu od 8 do 10 nedelja. Nakon tog perioda, primetićete da vam kosa neuporedivo manje opada i da je gusta, kvalitetna i oslobođena od peruti.

Probajte ove prirodne preparate sa ruzmarinom i videćete promene u kvalitetu i zdravlju vaše kose i kože glave.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!