Top 7 boja kose za 2024: Od “grunge blonde” do “cherry cole”

boje kose
Instagram/Printscreen

Nikada ne treba potceniti razliku koju farbanje kose učiniti sa našim raspoloženjem i estetikom. Čak i mala izmena u nijansi može napraviti ogromnu razliku (kao na primer, ”face-framing” pramenovi oko lica, koji daju momentalni sjaj). Što se tiče boja za 2024, klasične brinete i plavuše neće biće i dalje IN, ali dosta pažnje se usmerava na detalje. Sjajni finiš će dati novi nivo boje i više refleksije. Bakarni tonovi su popularniji nego ikada, a ”cherry cola” se ponovo pojavaljuje. Omiljena letnja boja biće “sunkissed peach”. Još mnogo o hair color trendovima za 2024. godinu saznajte u nastavku!

Ovo su boje kose u trendu za 2024. godinu:

#1: Grunge Blonde

Još jedan trend iz 90-ih je ušao u modu i make-up trendova (jak smokey eye, iscepani džins, mat teksture i “moody” palete). Sada se ovaj trend preselio i na kosu – viđaćemo sve više ”lived-in” plavuša, sa tamnim korenom i svetlim krajevima.

#2: Healthy Girl Hair

Ako želite da svojoj kosi priuštite malu pauzu od farbanja, ali da i dalje ima onaj sjaj – probajte da prihvatite vašu prirodnu boju kose. Batalite blanš i neprirodne nijanse, i izdignite vašu prirodnu boju uz tanke pramenove ili stepenastu frizuru, kako biste promenili ”vibe”.

View this post on Instagram

A post shared by FLORENCE NEILSON (@florenceneilson)

#3: Cherry Cola

Crvene i bakarne nijanse su osigurale svoje mesto kao jedan od top hair color trendova i ove godine, a nastavak koji sledi je okret ka crvenim tonovima. Ove godine, viđaćemo vibrantnije tonove višnje i šljive, kao i ”race car red” nijansu, koju već obožava Dua Lipa.

#4: Glossy Brunette

Što se tiče brineta, dimenzija i nega su sada važnije od same nijanse. Ova godina će ovekovečiti sve zaboravljene nijanse smeđe kose – poput čokoladne, mahagoni i kože u boji kafe. Visoki sjaj je ono što će pratiti sve ove nijanse, zato uz farbanje zakažite i ”gloss” tretman.

#5: Weekend Flirt

Ako želite da probate nešto malo neobično – ove godine biće popularne tzv. ”vikend” nijanse, koje možete postići polutrajnim prelivima ili čak kolor-maskama. Isprobajte boje poput breskve, korala ili hot pink, za razigrani vajb. A najbolje od svega što su ove nijanse privremene, te ćete se vrlo brzo vratiti u svoju boju.

#6: Linen Blonde

Za svežu nijansu plave, “linen blonde” je nešto što bi trebalo da razmotrite. Poznate ličnosti već uzimaju inspiraciju od svojih dizajnera za uređenje enterijera. Ova nijansa kombinuje svetlo plavu sa hladnim bež, taupe i neutralnim tonovima.

#7: Biscuite Brunette

Ako niste sigurne da li da se ofarbate u plavu, smeđu ili bakarnu boju – ne tražite dalje! ”Biscuit Brunette” je predivan miks sve tri nijanse, a odlično će stajati na kosi koja je prirodno tamna, a koju ne želite da oštetite farbanjemu svetlije. Ova boja biskvita takođe izgleda prelepo na svim teksturama, jer je višebojna, i igra se sa ”low-lights” i ”high-lights” pramenovima.

Pročitajte još i: “Kitty Brunette” je nova nijansirana boja kose koju ćemo viđati u 2024.

error: Content is protected !!