5 Razloga zbog kojih ne smete bacati semenke lubenice

Ove male semenke imaju u sebi veliku moć i mogu se raznovrsno primeniti u kozmetici, ishrani, nezi lica i tela. Nemojte ih nikako bacati, jer time bacate i kompletan njihov pozivan uticaj. Sameljite ih za koju god primenu da se odlučite jer jedino na taj način dobijate pun efekat hranljivih sastojaka iz koštica lubenice.

Sameljite semenke lubenice i iskoristite njihove hranljive sastojke

1. Dokazano je da semenka lubenice jačaju srčani mišić i  da imaju opšti pozitivan uticaj na tonus mišića, na njihovu gipkost i prokrvljenost.

2. Ove semenke čiste bubrege i utiču blagotvorno na upalu bešike, na policistične jajnike i deluju kao prirodan antibiotik kod problema urinarnih infekcija.

3. Ove semenke sadrže kompleks vitamina B, regulišu jako efektno neuravnotežen krvni pritisak. Smanjuju  rizik od kardiovaskularnih bolesti. Snižavaju povišenu temperaturu tela.

4. Bogate su magnezijumom, koji je sjajan prirodan lek za smirenje, lek koji odmara umoran dan i vraća eneriju.

5. U semenkama lubenice se nalazi značajna količina cinka koji jača imono sistem. U njima je prisutno i gvožđe koje je izuzetno važno kao prevencija od anemije, osećaja slabosti, umora i depresije.

semenke lubenice

Maska od koštica lubenice za elastičniju kožu

Sameljite prosušene semenke lubenice pa ih zatim pomešajte sa prohlađenom prokuvanom vodom(dobićete gustu smesu). Namesite  na lice, sačekajte 15 do 20 minuta i isperite vodom.

Autor teksta: “5 Razloga zbog kojih ne smete bacati semenke lubenice”, Jovana Jelača, kozmetičar-estetičar

*********************************************

Pogledajte i: Sok od lubenice- Najbrže letnje osveženje!

*********************************************

error: Content is protected !!