Femisan A – prave „ženske“ kapi

By  |  0 Comments

Femisan A je dijetetski proizvod na bazi odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Služi za očuvanje zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena od perioda puberteta do menopauze, normalizaciji hormonalnog statusa kad su u pitanju neredonvni ciklusi, potpuni izostanak ciklusa, cistični i policistični jajnici, povećanje plodnosti.


Više biljaka u Femisanu A ima dejstvo koje smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Alchemila vulgaris je taninska biljka koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. Femisan A smiruje upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja.

Femisan A se najčešće koristi za tretiranje sledećih tegoba:

• ciste na jajnicima
• miomi na materici
• poremećaji menstrualnog ciklusa
• bolne mentruacije
• Endometrioza
• sindrom policističnih jajnika
• fibrocistične promene u dojkama
• ženska neplodnost- sterilitet
• ranice na grliću materice
PMS

Femisan A kapi su većinom neškodljive i mogu se konzumirati uz većinu lekova ali se ipak pre primene treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom jer postoji mogućnost da neka osoba bude osetljiva na sastojke preparata. Takođe se ne preporučuje trudnicama i dojilijama, nije namenjen za dijagnozu, tretman ili lečenje bilo koje bolesti i ne trebaju ga koristiti mlađi od 16 godina.

Koje biljke ulaze u sastav Femisan A kapi?

Biljka virak, koja ulazi u sastav ovih kapi, poznata je po svom dejstvu na plodnost žene, takođe se koristi kod upala i bakterija, reguliše lučenje ženskih hormona i dovodi u red menstrulane cikluse. Peršun se koristi kod raznih upalnih stanja, uspešno sanira upale mokraćnih kanala. Hajdučka trava je poznata po tome da ublažava bol i čisti krv, a koristi se i protiv grčeva. Neven je biljka poznata po tome kako kažu da leči sto bolesti. najpoznatija dejstva su ta da čisti krvne sudove, snižava krvni pritisak i otklanja grčeve materice a istovremeno je jača, pa to dovodi do olakšanja kod bolnih ciklusa. Zdravac umanjuje simptome PMS-a i menopauze.

Istraživanja su pokazala da ove kapi dokazano deluju uspešno u saniranju nekog od navedenih problema, mnogo žena je zahvaljujući ovom preparatu uspelo da posle mnogo muka ostane u drugom stanju, dok su se neke žene uspešno rešile cista ili mioma, a najbolje su se pokazale kod bolnih ciklusa. Najvažnije kod upotrebe ovih kapi je biti uporan i piti ih redovno po preporuci u zavisnosti od problema koji imate.

Da bi se delotvrnost kapi uočila i pokazala moraju se piti najmanje 2 meseca, pa sve do 8 meseci, sa pauzama od dve nedelje nakon svake dvomesečne ture. Recimo ako pijete 3 puta po 30 kapi dva meseca, za tu prvu turu lečenja trebaće vam 6 kutija ovih kapi, posle kojih ćete praviti pauzu od dve nedelje a zatim nastaviti da ih konzumirate po istom principu. Tako vi za lečenje od 6 meseci morate nabaviti 18 kutija.

Ove kapi proizvodi kompanija HerbaSvet d.o.o. i upisane su u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Neželjena dejstva ovog preparata nisu poznata, čuvaju se u originalnom pakovanju na sobnoj temperaturi zaštićene od svetlosti. Cena jedne kutije se kreće od 800-900 dinara pa na više sve zavisi od apoteke ili ustanove u kojoj ih kupujete pa se isplati malo prošeteti jer se negde mogu pronaći i za 100 dinara jeftinije što je na 6 kutija vrlo velika razlika.

Tekst: „Femisan A – prave „ženske“ kapi“ , Tijana, SJZ

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!