5 skincare proizvoda koji su vam potrebni u 40-im godinama

nega lica u 40-im godinama

Dvadesete godine se fokusiraju na hidrataciju, tridesete targetiraju rane znakove starenja, a četrdesete? Znaci starenja postaju sve očitiji. U ovom periodu, koža proizvodi manje sebuma, a prirodan proces deskvamacije (odbacivanja mrtvih ćelija) se usporava. Sve u svemu, 40-e su period kada treba da prilagodite rutinu nege kože, i dodate proizvode koji će poboljšati blistavost i povećati nivo hidratacije, uz smanjivanje bora, finih linija i fleka. Zato vam u nastavku donosimo kojih 5 proizvoda za negu kože treba da koristite u 40-im godinama!

5 skincare proizvoda za 40+ godina

#1: Anti-aging serum

Serumi su neophodno deo u svakoj rutini nege kože. Oni targetiraju specifične probleme kože i često daju taj “lux” osećaj vašem režimu nege. Birajte serume na bazi hijaluronske kiseline, kolagena, elastina, argiirelina, retinola i drugih sastojaka koji se ciljano bore protiv već vidljivih znakova starenja. Vaša koža će posle seruma biti glatka i jedra.

Naša preporuka je Skinology Argireline 10% + 3D hyaluron serum za lice, na bazi peptida, koji daje sličan efekat botoksu!

nega lica u 40-im

#2: Tretman protiv fleka

Ako već niste u 20-im i 30-im koristili SPF kremu na svakodnevnoj bazi (tada je svest o važnosti SPF-a bila mala), onda ste dočekali 40-e sa pokojom flekicom. Ako su te fleke tamne i vidljive, potreban vam je ciljani tretman u tubici koji posvetljuje fleke. Obično sadrže sastojke poput vitamina C, hidrohinona, alfa-arbutina, niacinamida, AHA kiselina i drugih supstanci koje dokazano posvetljuju hiperpigmentacije.

Povezano: 5 načina kako da sprečite i umanjite “staračke fleke” na koži

#3: Krema za vrat i dekolte

Sigurno ste predano negovale kožu lica tokom ovih godina, ali da li ste znale da vrat i dekolte najpre otkrivaju rane znakove starenja? Ako do sada niste uvele posebnu kremu ili emulziju za ovaj deo tela – sada je vreme da to učinite! Nabavite kremu ili emulziju bogatu uljima, peptidima, hijaluronom, kalcijumom, koja će učiniti da vam koža na ovoj regiji deluje čvršće i mlađe.

nega vrata

#4: Anti-age antirid

Kako starimo, fine linije i borice oko čiju se produbljuju, i čine one lepezaste bore koje nikako ne želimo! Ako uvedete u skincare rutinu poseban anti-age antirid, vrlo brzo ćete videti efekat i benefite. Birajte bogate antirid kreme koje će ujedno i posvetliti tamne kolutove oko očiju.

Mi vam predlažemo Skinology Antirid kremu za okoloočnu regiju.

#5: Revitalizujuće kreme bogate uljima

U 40-im godinama, nastaje prirodan deficit lipida u koži, i to najviše ceramida, holesterola i masnih kiselina. Zato se na koži javljaju ubrzani znaci starenja, uključujući grubost kože, zategnutost i beživotni izgled. Dodajte u rutinu hranljive kreme, bogate uljima, ceramidima, holesterolom i drugim sastojcima, koji će kožu učiniti elastičnom i mekom!

Pročitajte još i: Kompletna i PRAVILNA nega lica za 40+ godina!

error: Content is protected !!