5 moćnih skincare proizvoda koje treba dodati u zimsku rutinu nege kože

Iako su naši skincare proizvodi kreirani da neguju kožu tokom cele godine, promene godišnjih doba znače da moramo prilagoditi trenutnu skincare rutinu kako bismo se izborili sa problemom hladnog vremena i sprečili isušivanje kože. A to znači da moramo u zimsku rutinu nege kože uvesti neke nove, jače, hranljivije skincare proizvode. Ovih 5 morate imati.

Zimska nega kože i proizvodi koje morate uvesti u rutinu

1. Hidrirajući serum

Ukoliko vaša skincare rutina do sada nije sadržala serum namenjen hidrataciji kože – sada je pravo vreme da ga uvedete. Potražite kremaste formulacije, koje sadrže hranljive sastojke koji snabdevaju kožu dragocenom ishranom. Hijaluronski serumi zapravo nisu dobro rešenje, jer je njima potrebno da vlagu iz vazduha unesu u kožu, a tokom zime, vazduh je manje vlažan. Zato isprobajte serume na bazi peptida, ceramida, planktona, aloe vere i drugih supstanci.

2. Hranljivija krema za lice

Tokom ledenih zimskih meseci, hidratacija i ishrana kože su ključne. Zato vašu laganu dnevnu kremu zamenite nešto hranljivijom formulom, koja sadrži peptide, omega masne kiseline, prirodna ulja, glicerin, probiotike itd. Gušće kreme će pomoći da zaštitite kožu od surovih zimskih uslova.

3. Hidratantniji antirid

Različiti delovi naše kože su više osetljivi od ostalih, a zona ispod oka je najbolji primeri za to. Hidratacija kože ispod očiju je važna, jer je ova koža mnogo tanja od ostatka lica, i lako se iritira ili isuši na hladnoći. Zato nabavite masniji, gušći antirid, koi će negovati kožu.

4. Tonik sa AHA kiselinama

Nikada nemojte potceniti moć dobrog kiselinskog tonika, posebno tokom zimske sezone. Pošto nam je koža suvlja otkom zime, vaš običan piling može biti pregrub. Zato je pravo vreme da u rutinu uvedete tonik na bazi AHA kiselina, koji efikasno, a nežno ukloniti odumrle ćelije sa površine kože.

5. Ulje za lice

Večernja rutina nege kože nezamisliva je bez kvalitetnog ulja, koje će zaključati sve one hranljive sastojke koje ste naneli prethodno. Ulje vraća koži njena prirodna ulja, pruža ishranu mikronutrijentima i obnavlja je tokom noći. Ujutru ćete se probuditi sa satenski nežnom kožom lica.

error: Content is protected !!