6 prolećnih saveta za blistavu i hidriranu kožu

prolećna nega kože

Proleće je vreme obnove: priroda, cveće i drveće bujaju, a mi konačno odbacujemo teške i masne kreme. Posle par meseci obigravanja između vrelog i suvog vazduha unutar, i onog hladnog napolju, naša koža je definitivno spremna za promenu u nezi. Zato vam u nastavku donosimo 6 laganih saveta za prolećnu negu kože, kojima ćete je probuditi iz zimskog sna.

Mini vodič za prolećnu negu

#1: Napravite temeljni piling

Prvi korak na putu ka blistavoj koži počinje pilingovanjem gornjeg sloja. Iako se ćelije kože regenerišu, teška zima može zadržati one suve i mrtve ćelije kože. Najboli način za temeljan piling je da sebi napunite kadu toplom vodom i uživate u eksfolijaciji celog tela, uz pomoć nežnog pilinga na bazi morske soli. Posebnu pažnju obratite na delove tela koji su skloni grubim delovima – kolena, laktovi, stopala, šake i leđa.

#2: Hidrirajte se

Da li ste primetili da je ispijanje velikih količina voda u korenu svake dijete, treninga i skincare rutine? Ovo je zato što voda čuda čini za vaše telo. Organima je potrebna voda i hidratacija kako bi funkcionisali, a nemojte zaboraviti i da je koža naš najveći organ. Što više vode pijete, lakše će vam biti da održavate kožu hidriranom.

prolećna nega kože

#3: Ne zaboravljajte SPF kremu, čak i tmurnim danima

SPF krema odavno nije više rezervisana samo za dane na plaži. Čak i oblačni dani kriju štetne UV zrake koji napadaju kožu. Odbranite se uz kvalitetnu SPF kemu, kojom ćete štititi kožu od oštećenja. Potražite laganu, gelastu SPF kremu, koju ćete sa zadovoljstvom nanositi.

#4: Jedite više voća i povrća

Kada pričamo o hidrataciji, odličan način da unesete više vode u svoj dan jeste da grickate sveže voće i povrće. Ovo je preukusna užina, a osim toga, ove namirnice su pune tečnosti koja treba vašem organizmu. Voda pomaže koži da zadrži elastičnost, što znači da mođe umanjiti znakove starenja. Najbolje namirnice za lepu kožu su: zelena salata, brokoli, grepfrut, šargarepa, jabuke i lubenica.

#5: Koristite laganiju kremu

Dok smo zimii nanosili guste i masne kreme od glave do pete, isti proizvodi bi ostavljali masan sloj na koži, kako dani postaju topliji. Kao deo vaše prolećne rutine, odaberite laganiju kremu, koja će hidrirati vašu kožu bez otežavanja.

prolećna nega kože

#6: Operite make-up četkice

Dok radite prolećno čišćenje ormarića i polica, ne zaboravite da obratite pažnju na kozmetičke proizvode. Make-up četkice i sunđeri skupljaju zaista veliku količinu nečistoće i bakterija, koji se šminkanjem prenose na lice. Nežno operite sve četkice, uz pomoć deterdženta za posuđe ili šampona, a one zakorele delove uklonite uz pomoć malo kokosovog ulja.

Pročitajte još i: 10 načina na koje možete “apdejtovati” negu kose, kože i šminku za proleće

error: Content is protected !!