Ten vam deluje “isprano” uz nude karmin? Evo kako to da popravite!

nude karmin

Nude usne nikada neće izaći iz mode, a pretpostavljamo da i vi u kolekicji imate više svetlo rozih i smeđih nude karmina. Verovatno vam se više puta desilo da kada god stavite nude karmin, ten vam deluje “isprano” i beživotno, tako da odmah nanesete rozi ili crveni karmin preko. Ako imate iole topliji ten, srednje taman ili taman, nude karmini mogu učiniti da vam usne deluju bledo i “isprano”. Šta raditi u takvoj situaciji? Donosimo najbolje makeup savete.

Sprečite da vam nude karmin loše stoji uz ove savete!

#1: Nanesite korektor kao podlogu

Kako bi nude boja karmina zaista došla do izražaja, nanesite korektor koji je približan vašoj prirodnoj boji usana. Ovo će umiriti boju usana i dati vam izjednačenu bazu na kojoj možete raditi. Hidrirajte usne i utapkajte malo tečnog korektora uz pomoć prstiju.

#2: Ne preskačite olovku za usne

Olovka za usne je ključna kada nosite nude karmin. Ona će učiniti da vaše usane budu definisane i sprečiće da vam usne deluju “nedovršeno”. Odaberite olovku za usne u istoj nijansi (ili za jednu nijansu tamniju) od nijanse ruža i uokvirite usne.

nude karmin

#3: Odaberite pravu nijansu

Breskvasti tonovi deluju prelepo na bledim do srednje svetlim tenovima, dok će braonkaste nude nijanse delovati prelepo na toplijim tonovima kože. Prava nijasa nude karmina koja odgovara boji vašeg tena i podtonu je zapravo najlakši način da kreirate make-up look.

#4: Nanesite bronzer za konturu

Nakon što popunite usne sa nude karminom, konturišite ih kako bi njihova boja zaista zasijala! Nanesite bronzer tik ispod donje usne. Na vrh gornje usne nanesite hajlajter, kako biste finiširali look.

nude karmin

#5: Kontrastirajte sve sa jakom šminkom na očima

Nude usne deluju još privlačnije i upečatljivije, kada ih upravite sa tamnom šminkom na očima. Opredelite se za tamne oči koje ste uokvrili kohl olovkom, ili napravite običan crni “cat eye look” uz crni ajlajner.

error: Content is protected !!