Sada se hajlajter nosi na očima, usnama i noktima – ne samo na obrazima!

hajlajter

Sećate se kada je hajlajter postao popularan, i ubrzo postao “must-have” u našem neseseru? Kada smo ga stavljale tako intenzivno da se mogao videti iz svemira? Ovi dani su definitivno završeni, ali hajlajter je i dalje tu. Ipak, ne nosimo ga više na obrazima, već doslovno svugde drugo. Hajlajter sada krasi naše oči, usne i nokte, za dugotrajni sjaj i šimerasti finiš. Na ovaj način, žene pokušavaju da nađu inovativne načine da koriste šminku. Mat šminka je prošlost – zato je hajlajter najpoželjniji make-up proizvod trenutno!

Zašto su hajlajteri toliko popularni?

Još jedan razlog zašto su hajlajteri toliko popularni jeste taj da laskaju svima. Dobar hajlajter koži daje mladalački, sveži sjaj. U ovo doba godine, vreme može učiniti da nam koža deluje umorno, sivo i dehidrirano. Zato su blistave teksture idealne za poigrati se na očima, usnama i obrazima!

Kako da nosite hajlajter na očima?

Transparentni nanos glitera je način kako generacija Z nosi hajlajter na očima – setite se suptilnog šimera Hailey Bieber na Coachella festivalu prošle godine. Hajlajter na očima nije ništa novo – sećate se da smo ga i mi stavljale u unutrašnji ugao oka i ispod obrve.

Šminkeri sugerišu da hajlajter nanesete pufnastom četkicom za blendovanje, za sveži, minimalističke look ili da ga nanesete manjom, gušćom četkicom kako biste naglasili unutrašnje uglove oka i sredinu kapka. Probajte i “high-gloss” hajlajtere koji daju efekat mokrog kapka.

povezano – 7 tipova hajlajtera i kako da odaberete onaj pravi

View this post on Instagram

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Kako da nosite hajlajter na usnama?

Ključ za blistavi izgled usana jeste da startujete sa hidriranim usnama. Potom, prstima utisnite malo hajlajtera na centar usana. Nanesite sjaj odozgo za maksimalni efekat. Ili, nanesite hajlajter na najpuniji deo vaših usana i duž Kupidonovog luka za jedriji i voluminozniji efekat. Uvek se možete odlučiti i za šimerast sjaj za usne, kako biste dobile “diamond lips” efekat.

Hajlajter na noktima

Kada se radi o notkima, pune mat boje su “OUT”, a ono što je in su “sheer”, blistave, biserne nijanse. Imate mnogo opcija da birate: “Frosted nails, “Pearly Nails”, “Fairy Nails”. Ali, centralni nail trend od kojih je sve poteklo jeste “glazed donut manicure”. Ovaj hrom nail trend podrazumeva da nanesete lak sa mnogo reflektivnih čestica. Ovaj efekat izgleda veoma futuristički i “cool” na svakome.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!