Četke za nanošenje kozmetike na lice: Da li su vam potrebne?

četke za nanošenje kozmetike

Skincare rutina je većini žena omiljeni deo dana/večeri, jer je to onih 15 minuta samo za nas, dok nanosimo čistač, tonike, serume, kreme i ulja. Najbolji deo skincare rutine je što postoji toliko načina da je proširite i obogatite. Od trendy skincare frižidera, pa do alatki za masažu i beauty gedžeta, postoji čitava armija proizvoda koji vam mogu obogatiti kućni tretman nege. Jedan od najpovoljnijih i najlakših načina da obogatite rutinu jeste da ubacite skincare četke za aplikaciju proizvoda. Iako su to alatke rezervisane za salonsku upotrebu, sve više žena ih kupuje i koristi i kod kuće! Zato otkrivamo dilemu da li su vam potrebne!

Kako izgledaju četke za nanošenje kozmetike na lice?

Skincare četke su alatke specijalno dizajnirane za nanošenje skincare proizvoda na lice, vrat i dekolte. Često se prave od sličnih vlakana kao i make-up četke, ali imaju drugačije siluete i čvrstinu, kako bi lakše rasporedile ulja, kreme ili maske po koži. Neke skincare četke se izrađuju od silikona, i izgledaju kao okrugle špatulice za nanošenje krem-maski. Četke za nanošenje kozmetike na lice se generalno smatraju više higijenskim, nego korišćenje prstiju, posebno ako je preparat u teglici. Dodatno, korišćenje četke zahteva koji minut više, i predstavlja pravi momenat da usporite sa danom i zaista uživate u svom beauty ritualu.

četke za nanošenje kozmetike

Koje su prednosti korišćenja skincare četki?

Najveća prednost aplikovanja kozmetike na lice četkama jeste činjenica da na taj način nećete protraćiti ni jedan gram proizvod na ruke i prste. Četka omogućava ravnomerno prekrivanje cele kože, bez upijanja proizvoda u kožu prstiju ili šaka. Osim toga, četka ne skida već nanet proizvod, kao što je to slučaj sa prstima. Takođe, četke omogućavaju da ravnomerno i višeslojno nanesete omilijene proizvode.

Za sve dame koje imaju više koraka u skincare rutini, četka može biti spas! Kada nanosite tonik, esenciju, serum, retinol, kreme i ulja, može se desiti da vam ostatak proizvod na prstima opet završi na licu, mešajući se se već nanetim slojevima. Osim toga, kada umačete prste na kojima se već nalaze ostaci nekog proizvoda, rizikujete kontaminaciju kreme. Pošto malo ko od nas pere ruke između svakog preparata koji nanosi, shvatate rizik i manu mazanja proizvoda prstima. Četke vam daju mogućnost da nanosite preparate ravnomerno i higijenski.

Četke za nanošenje skincare-a takođe imaju bonus da vrše blagu masažu i stimulišu protok limfe, uz površinsku eksfolijaciju. Korišćenje tvrđe četke može pomoći kod prirodnog procesa pilinga kože, jer ovo trenje uklanja površinske odumrle ćelije kože koje leže na koži.

četke za nanošenje kozmetike

Kako se koriste skincare četke?

Kada birate četku za nanošenje kozmetike, važno je da ili koriste odvojenu četku za svaki korak rutine ili da je operete pre nanošenja sledećeg proizvoda. Pre nego što pojurite da kupite ceo set četki za negu kože, razmislite o alatkama koje već imate u beauty arsenalu! Mnoge make-up četkice se mogu nameniti za nanošenje kozmetike – počev od sintetičke pljosnate četke za tečni puder, koja je idealna za maske!

Ulja za lice, serumi, maske i kreme su najčešći proizvodi koje možete nanositi četkicom. U zavisnosti od tipa formule, biće vam potrebna mekša ili tvrđa četka, za nanošenje proizvoda. Za preparate koji dolaze u teglicama, najbolje je da umočite čistu četku u proizvod. Kada nanosite proizvode sa pumpicom ili pipetom, najbolje je naneti serum na lice pipetom, pa ga onda razmazati četkicom.

četke za nanošenje kozmetike

Mane korišćenja skincare četki

Iako su prednosti korišćenja četki za nanošenje kozmetike mnogo veće od mana, osobe koje pate od akni, ekcema ili sličnih stanja kože mogu otkriti da im četke iritiraju već osetljivu kožu. Bez obzira na tip kože, važno je da nađete čvrstu, ali nežnu četku koja neće iritirati kožu. I nikada nemojte zanemariti moć prstiju! Prsti mogu sasvim lepo naneti kozmetičke proizvode, bez potrebe za četkama, koje mogu skupljati bakterije i uzrokovati osetljivost kože.

Ako već koristite četke, posle svake upotrebe bi trealo da ih očistite toplom tekućom vodom i sapunom ili micelarnom vodom. Ako koristite prste, i njih morate oprati pre svakog koraka nege. Prsti uz malo pritiska stimulišu cirklaciju i oksigenaciju kože, a uz to omogućavaju bolju penetraciju preparata.

Pročitajte još i: Električne četke za čišćenje lica – DA ili NE?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!