Talk za telo – 8 drugačijih načina kako ga možete koristiti

talk za telo

Talk za telo je nekada bio obavezan proizvod u kupatilu svake žene, a danas ga pamte neke starije generacije. Ipak, nezamenljiv je u nezi tela, posebno ako se mnogo znojite, i volite taj blagi miris pudera. Naravno, sam doživljaj nanošenja puftnom je događaj za sebe, koji čini da se osećate negovano i lepo. Ako imate ogromno pakovanje talka za telo, i ne znate kako da ga iskoristite – u nastavku vam otkrivamo korisne i zanimljive načine njegove upotrebe!

Kako sve možete iskoristiti talk za telo?

#1: Sprečite trenje butina

Ovo je neugodan letnji problem, koji pogađa većinu žena, posebno dok vežbaju. Zato sprečite neugodno znojenje i trenje kože između butina, tako što ćete naneti talk, za meku i glatku kožu, bez iritacije.

#2: Uklonite neugodan miris obuće

Ako vi ili vaši ukućani imaju problem sa neprijatnim mirisom iz obuće, pospite malo talka za telo unutar cipele i ostavite preko noći. Prah će upiti neprijatne mirise i dezodorisati cipelu. Ujutru istresite višak praha i to je to!

#3: Za gušće trepavice

Ako želite još gušće trepavice, uz pomoć spuli četkice nanesite malo talka na njih, pre stavljanja maskare. Prah će delovati kao prajmer, za koji će se formula maskare još bolje uhvatiti. Isto možete učiniti i između slojeva maskare.

talk

#4: Kao prajmer za ten

Ako imate izrazito masnu kožu, probajte da pre nanošenja tečnog pudera, na lice nanesete tanki sloj talka u prahu. On će popuniti pore, i sprečiti prosijavanje ispod šminke. Takođe, talk možete pomešati sa pretamnim bronzerom, kako biste ga posvetlele.

#5: Obrišite pesak sa kože

Kada ste na plaži, znate koliko je neugodno kada se pesak zalepi za kožu, usled znoja, masnoće od SPF kreme i vode, pa ga je teško skinuti. Kako biste uklonili pesak koji se uporno lepi za vas, samo poprašite kožu talkom i obrišite sve!

#6: Umesto suvog šampona

Ako niste stigle da kupite šampon za suvo pranje, iskoristite talk u prahu, koji ćete naneti u koren kose, dobro umasirati prstima i potom iščešljati. Ako imate tamnu kosu, talk pomešajte sa malo kakaoa u prahu, a ako ste crvenokosa, cimet u prahu će biti odličan agens za bojenje talka!

#7: Ohladite čaršav

Tokom vrelih letnjih noći, ohladite posteljinu i sprečite da se ona lepi za vas, tako što ćete naprašiti malo talka po krevetu.

talk

#8: Pripremite kožu za depilaciju

Ako se same depilirate kod kuće (bilo da su to ruke, nausnice ili noge), pripremite regiju tako što ćete naneti talk, koji će upiti znoj, sebum i podučje učiniti suvim, kako bi vosak bolje prionuo za dlaku.

Pročitajte još i: 5 beauty načina da koristite puder za bebe

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!