DIY maske za preplanulu kožu

Pronašli smo dva recepta za DIY maske za preplanulu kožu koje će vam vratiti prirodan i zdrav sjaj, a svi sastojci se mogu pronaći u bilo kojoj prodavnici. Preplanula koža retko kad je privlačna. Uglavnom nam ističe sitne bore oko očiju i oštećenja od sunca kao što su tamne mrlje i pege. Takođe, koži je potrebna nega koja će joj pružiti dodatnu hidrataciju.

Maska za preplanulu kožu od brašna slanutka

Brašno slanutka očistiće vašu kožu od višak ulja iz pora, ukloniće nečistoću, prašinu, te ukloniti mrtve ćelije. Zato se brašno slanutka koristi za izbeljivanje kože i vraćenje prirodnog sjaja.

Potrebni sastojci:

 • brašno slanutka,
 • aloe vera gel,
 • jogurt,
 • kašike za merenje,
 • posuda i mutilica ili drvena kašika.

Priprema:

 1. U veću posudu stavite 2 kašike brašna slanutka.
 2. Dodajte 1 do 1 ½ kašiku jogurta.
 3. Brašnu i jogurtu dodajte 1 kašiku gela od aloe vere.
 4. Dobro promešajte smesu dok ne dobijete glatku masu.

Uzmite veću količinu DIY maske za preplanulu kožu od brašna slanutka pa je rasporedite po koži – na lice, ruke i noge. Ostavite da se osuši, pa je istrljajte sa tela. Isperite kožu sa hladnom vodom. Ukoliko koristite masku od brašna slanutka jednom ili dva puta nedeljno, vratićete prekrasan sjaj vašoj koži.

Maska za preplanulu kožu od krastavca i limuna

Kora krastavca bogata je vitaminom E koji je zaslužan za zaštitu ćelija kože od slobodnih radikala, proizvedenih pod uticajem sunčeve svetlosti, koji utiču negativno na ćelije ubrzavajući proces starenja. Limun je poznat po svojstvima posvetljivanja kože, ali i tkanina i kose.

Potrebni sastojci:

 • sok od krastavaca,
 • sok od limuna,
 • ružina vodica,
 • pamučna vata,
 • kašike za merenje,
 • posuda i mutilica ili drvena kašika.

Priprema:

 1. U posudu stavite 1 kašiku soka od krastavca (narendajte krastavac pa ga iscedite kroz gazu).
 2. Dodajte 2 kašike limunovog soka.
 3. Sipajte u posudu i 1 kašiku ružine vodice, pa promešajte.

Pomoću tufera, nanesite bogatu količinu DIY maske za preplanulu kožu od krastavca i limuna na kožu. Ostavite 15 do 20 minuta da deluje, a zatim je isperite. Ukoliko kombinaciju ovih sastojaka primenjujete nekoliko puta nedeljno, primetićete da vam je koža sjajnija, elastičnija, a suzićete i pore.

Povezano: Proširene pore – Kako da smanjite njihovu veličinu?

Dodatne mere opreza

Izbegavajte izlaganje jakom suncu tokom dana ili preduzmite odgovarajuće mere zaštitite ukoliko vaše dnevne obaveze zahtevaju da budete napolju – nosite lanenu odeću, duge rukave, pantalone i šešir. Nepotrebno je reći, ali uvek primenite kvalitetnu kremu za sunčanje sa zaštitinim faktorom protiv sunca od SPF +15 i pijte litre vode.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!