5 trikova super-modela da efikasno sakrijete CELULIT

By  |  0 Comments

Ako vam se smučio vidljivi celulit na butinama i zadnjici, a želite da prošetate omiljeni šorc ili mini-suknju, ne očajavajte! Iako se oko 85% žena starijih od 20 godina bori sa mukom zvanom celulit, postoje trikovi koji vam mogu pomoći da ga vizuelno zamaskirate. Ovo je posebno pratkično za svečane prilike gde će biti fotografisanja ili za večernje izlaske.

Savršene noge bez ijedne kvržice više nisu nedostižne – barem za posebne prilike. Iako možda sprovodite opsežnu anticelulit rutinu uz masaže, ponekad želite da instant imate glatke butine. Ako vam se smučila narandžina kora koja izviruje sa svih strana – isprobajte ove oprobane trikove super-modela, koji se kunu u njih, i ponesite već danas omiljeni šorc.

5 efikasnih trikova da prikrijete celulit

1. Lak za kosu

Dobro poznat trik super modela za prikrivanje celulita je – lak za kosu! Najpre testirajte osetljivost kože na lak za kosu – isprskajte malo područje i posmatrajte reakciju nakon par sati. Isprskajte lak za kosu srednje jačine sa udaljenosti od 15 cm ili dalje po butinama ili regijama gde imate celulit – osetićete kao da vam koža zateže. Naime, lak za kosu ostavlja površinu kože plastificiranom, glatkom i sjajnom – na taj način reflektuje svetlsot i maskira kvržice celulita.

Povezano: CELULIT – Šta zaista pomaže, a šta je bacanje para?

lak za kosu

2. Losion za samopotamnjivanje

Tamniji ten nogu čini da je celulit manje vidljiv. Zato ako ste posle proleća i dalje belih butina – nabavite losion ili sprej za samopotamnjivanje. Naravno – piling pre nanošenja je obavezan, kako bi se losion ravnomerno naneo. Potom namažite self-tanner u tankom sloju na regije pogođene celulitom i dobro utrljajte. Nakon toga, isprskajte noge sprejem za samopotamnjivanje za dodatni efekat.

Povezano: Samopotamnjivanje – 10 zapovesti!

3. Piling od kafe

Ako želite instant efekat manjeg celulita, piling od kafe je najjeftiniji mogući proizvod koji će vam pomoći u tome. Samo uzmite talog jutarnje kafe i dodajte malo vode da napravite gustu pastu. Nanesite je na butine i omotajte plastičnom folijom na 15 minuta. Kofein će izvući vodu, dok će zrnca kafe delovati kao piling. Koža će biti vidno glatkija i zategnuta.

Piling od kafe

4. Bronzer sa šimerom

Čuveni trik make-up artista kojim maskiraju celulit super-modela je šimerasti bronzer! Naime, umesto da sakrijete celulit, odvucite pažnju sa njega – nanesite svetliji šimerasti bronzer na prednji deo vaših nogu. Ovo će privući svetlost na prednji deo nogu, i učiniti da celulit deluje manje očigledno. Ako ste tamnijeg tena, umesto praškastog bronzera, utrljajte tečni.

5. Tanke hulahopke

Iako je leto, razmislite o super tankim najlonkama od 8 dena, koje će učiniti da sakrijete celulit. One su tanke poput paučine, jako prozračne, a još su bolje ako nađete one sa bronzing efektom – boje preplanule noge. Njih možete nositi ispod kratkih suknji i haljina, dok za više edgy look možete upariti crne najlonke uz kožni ili džins šorc.

Pročitajte još i: Efikasna ANTICELULIT rutina u 6 lakih koraka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!