Prirodni UV faktori – biljna ulja sa zaštitom i od čak SPF 50!

By  |  0 Comments

Zaštita kože od UV zračenja, treba da bude jedna od neprikosnovenih obaveza koju je potrebno da sebi nametnete pre i za vreme sunčanja, kako bi ste zaštitili ne samo zdravlje svoje kože, već i svoje celokupno zdravlje. Kada uzmete u obzir da na tržištu postoji ogroman broj proizvoda koji imaju upravo takvu namenu da vam omoguće UV zaštitu, shvatićete da ispunjenje te obaveze nije teško. Ipak, čak i ukoliko za sebe ne odaberete neki od takvih proizvoda, svojoj koži i dalje možete da omogućite UV zaštitu. Tako nešto, moguće je uz upotrebu prirodnih UV zaštitnih faktora.

Koji su to prirodni UV zaštitni faktori?

Prirodni UV zaštitni faktori, koji pritom svoje delovanje ispoljavaju jednako efikasno kao i oni koji su hemijski proizvedeni i dostupni na tržištu, brojniji su nego što to možete da pretpostavite.

Brojna biljna ulja, kao što su ulje pšeničnih klica, sojino ulje, ulje lešnika, ulje semenki maline ili ulje semenki šargarepe, poseduju i ispoljavaju faktor zaštite od SPF 10 do čak SPF 50.

1. Kao najefikasnije prirodno sredstvo koje pruža UV zaštitu, izdvaja se ulje semenki MALINE. Ovo ulje, ukoliko je proizvedeno od kvalitetno uzgajanih malina, poseduje SPF 50.

Prethodna1 of 5Sledeća

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *