Masaža stopala pre spavanja

Posle napornog dana, višečasovnog stajanja i hodanja okolo, masaža stopala je sve što vam treba. Pored toga što će vas opustiti, masaža stopala poseduje mnoge terapeutske prednosti za telesno i mentalno zdravlje.

U refleksologiji, masaža stopala je ključna komponenta. Vaša stopala imaju nekoliko nervnih završetaka koji se zovu refleksi koji odgovaraju različitim sistemima i organima u vašem telu. Refleksi imaju terapijske efekte kada se aktiviraju preko masaže.

Za jednostavnu masažu stopala, ne trebate profesionalnog masera. Možete sami izmasirati vaša bolna stopala ili neka vam partner pričini to zadovoljstvo, a najbolje vreme je pre odlaska u krevet.

Masaža stopala – zdravstvene prednosti:

Poboljšava cirkulaciju krvi

Uske i neprijatne cipele koje nosite veći deo dana, kao i fizička neaktivnost, narušavaju cirkulaciju u nogama. Da biste poboljšali cirkulaciju u donjim ekstremitetima, masaža je najbolja opcija. Pre odlaska na spavanje, 10 do 20 minuta masirajte stopala kako biste poboljšali cirkulaciju celih nogu. Važno je napomenuti da ograničen protok krvi može izazvati probleme sa srcem i bubrezima, visok krvni pritisak, proširene vene i oštećenja organa na duži period.

Čvrst san

Svakodnevne obaveze zadržavaju naše umove preterano aktivnim na kraju dana, što nas sprečava da uživamo u čvrstom snu. Kratka masaža stopala će pomoći organizmu da ima miran san. Masaža celog tela je najidealnija jer stimuliše reflekse duž meridijana, promoviše slobodan protok energije i omogućava opuštanje i miran san.

Bori se protiv stresa i anksioznosti

S vremena na vreme se osećamo stresno ili uznemireno. Masaža stopala može smanjiti stres i anksioznost pritiskajući određene reflekse na stopalima pri čemu stvarate odgovor u nervnom sistemu i promovišete opuštanje.

Povezano: 10 najpopularnijih masaža!

Povezano: Najjednostavnije terapije za oslobađanje od stresa!

Prethodna1 of 2Sledeća

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!