Fine linije vs. bore: U čemu je razlika?

bore i fine linije

Sve one stvari koje se dešavaju našoj koži kako starimo (diskoloracije, gubitak čvrstine, beživotan izgled) se iole mogu reparirati kozmetikom i profesionalnim tretmanima. Od svih ovih simptoma starenja, fine linije i bore su posebno teške za tretiranje. Pre nego što nabavite svaki mogući anti-age serum i kremu, važno je da razumete šta izaziva ove pojave na koži. Evo kako da prepoznate razliku između bora i finih linija.

Fine linije vs. bore

Fine linije su zapravo rani znaci formiranja bora. To su mali pregibi na koži koji se obično dešavaju na najekspresivnijim delovima lica, oko očiju, usana i na čelu. Ako se često mrštite ili smejete, ove ponovljene ekspresije na licu, mogu uzrokovati pojavu linija tokom vremena. Kako starite, prirodna elastičnost kože se smanjuje, a kao rezultat ove fine linije se teško vraćaju na svoju prvobitnu poziciju.

Za razliku od finih linija, bore zavise od vaših godina, i često su više primetne od finih linija. Zamislite bore kao fine linije koje su jako dugo tu. Važna stvar koju treba da zapatite jeste da fine linije tokom vremena mogu postati trajne, i preći u dublje nabore – i na kraju postati bora. Iako će svako od nas dobiti neku vrstu bora na koži, postoje određene mere koje možete preuzati kako biste smanjili njihov izgled.

Povezano: 7 efikasnih načina da tretirate postojeće bore i fine linije

bore i fine linije

Šta uzrokuje fine bore i linije?

Fine bore i linije ne moraju nužno biti znak starenja kože. U nekim slučajevima, one oznavačaju manjak vlage u koži, usled drugih faktora (isušen vazduh, neodgovarajuća nega, preterano izlaganje suncu). Kako starimo, koža nam postaje tanja i suvlja. Preterano izlaganje suncu i oštećenje od slobodnih radikala mogu doprineti vidljivim znacima starenja. Prirodno starenje, koje rezultira u tome da koža gubi svoju elastičnost tokom vremena, može uzrokovati da fine linije mnogo brže postanu bore.

Kako da umanjite vidljivost bora i linija?

Ako već imate izražene fine linije i bore, predlažemo vam istu rutinu za oba problema. Redovno hidriranje kože odgovarajućim kremama i ispijanje preporučene količine voda može pomoći kod dehidratacije. Takođe, u rutinu nege kože uvedite serum na bazi hijaluronske kiseline, kako bi koža ostala hidrirana i jedra. Serumi na bazi retinola su još jedan jači korak u sprečavanju finih linija i bora.

Naša preporuka je Skinology HIJALURON serum.

bore i fine linije

Svakodnevno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom je jedan od najboljih načina da preventivno delujete na formiranje finih bora i linija.

Pročitajte još i: Da li kozmetika može da vam zada bore?

error: Content is protected !!