Gelasta kozmetika je IN: Upoznajte “Jelly” beauty trend!

jelly beauty trend

Svet kozmetike je dugo bio podeljena na dva jednaka tima: “kremasti” tim i “praškasti” tim. Ipak, sada imamo i novu teksturu beauty proizvoda, koja preti da postane najpopularnija ikada, a to je “jelly”, odnosno gelasti vid proizvoda. Početak “jelly” trenda obeležio je proizvode za negu lica, ali se jako brzo preselio i na make-up i kosu: tako sada imamo jelly hajlajtere, rumenila, bronzere… pa čak i proizvode za negu kose. Ovaj tip proizvoda je idealan za leto: hladi, osvežava, a ne sadrži alkohol, te ne isušuje kožu! U nastavku saznajte sve o “jelly” beauty revoluciji!

Kakva je “jelly” tekstura kozmetike?

Kao što samo ime kaže – “jelly” kozmetički proizvodi imaju gelastu, želatinastu teksturu, koja “odskakuje” kada se dodirne, i pruža rashlađujući osećaj na koži kada se nanese. Ne samo da se ovi proizvodi lako koriste, već su izuzetno efikasni kada je reč o pigmentaciji i blendanju, a osim toga su i višenamenski. “Jelly” proizvodi se mogu koristiti i u kombinaciji sa klasičnim praškastim ili kremastim proizvodima.

Gelasti proizvodi nekad i sad

U ranijim godinama, i decenijama, gelasti proizvodi za negu i šminkanje su sadržali alkohol kao glavni sastojak, koji je omogućavao brzo isparavanje, i samim tim, upijanje u kožu. Ipak, on je poznat kao isušujuć sastojak. Današnji, moderni “jelly” proizvod odbacuju sve “loše” sastojke, u korist jednog od najomiljenih – vode! “Jelly” kozmetički proizvodi su puni vode, zato izuzetno hidriraju i neguju kožu.

Jelly skincare

Trend gelastih i želatinastih proizvoda nastao je u Koreji, gde se ove teksture jako dugo koriste za “glass skin” efekat. Ove tekture su idealne za masni i kombinovani tip kože, jer pružaju potrebnu hidrataciju, bez otežavanja i mašćenja. Maske, kreme, tonici, face mist-ovi… svi ovi proizvodi se mogu naći i u formi “jelly” teksture, najčešće kod azijskih brendova. Uticaj ovog trenda je vidljiv i kod zapadnih proizvoda, tako da je ponuda “jelly” skincare-a zaista široka i svima dostupna.

Povezano: “Cream skin” – vodeći korejski trend nege kože za 2020. godinu

Jelly make-up

Jelly make-up podrazumeva gotovo sve proizvode za šminkanje, koji su u formi želatinastog gela. Na našem i svetskom tržištu možemo videti jelly hajlajtere, bronzere, senke za oči, rumenila… Ovaj tip šminke deluje jako prirodno, i daje sjaj i zdrav izgled kože. Zbog svoje “odskakujuće” tekture, ovi proizvodi ne trpe četkice, već se najbolje nanose prstima! Idealni su zato za brzinsko, letnje šminkanje.

Pročitajte još i: 8 regija na licu za nanošenje hajlajtera

error: Content is protected !!