Kako da postignete “glass skin” efekat u 6 koraka?

glass skin efekat

Efekat “kože poput stakla” koji karakteriše meki, mladalački ten, prvi put je nastao u Južnoj Koreji. Od tada, ovaj globalni uticaj doveo je do dominacije ovog trenda, na društvenim mrežama. Od 2013. godine, na ovamo, postao je imperativ lepe i negovane kože, zahvaljujući poznatim korejskim blogerima i ličnostima. “Glass Skin” efekat podrazumeva dewy, hidriranu, i kožu bez vidljivih pora, koja sija hidratacijom i blistavošću. Reč “staklo” ovde asocira na transparentnost zdrave kože.

Kako tačno izgleda “glass skin”?

Ovaj pojam se definiše kao koža koja je čista, blistava, glatka, bez proširenih pora, dobro hidrirana, tako da prelama svetlost i izgleda zdravo.

Kako do “glass skin” efekta u 6 koraka?

Korak #1 – duplo čišćenje kože

Koža poput stakla zahteva dubinsko čišćenje nečistoća, sebuma i ostataka šminke, i to ne samo da biste osvežili ten, već i da biste pripremili kožu za proizvode koji dolaze. Zato stručnjaci predlažu metodu duplog čišćenja, koja se zasniva na korišćenju uljanog i vodenog čistača. U prevodu – potrebno vam je ulje ili balm za topljenje nečistoća i šminke sa kože, a potom – pena ili gel za umivanje koji će ukloniti ostatke nečistoće i ulja sa lica.

Povezano – “Double Cleanse” – metoda duplog čišćenja za savršen ten

glass skin efekat

Korak #2 – Piling kože

Naša koža konstantno radi, boreći se protiv slobodnih radikala i odbacujući odumrle ćelije kože, kako bi napravila mesta za zdrave, nove ćelije. Zato treba podstaći ovaj prirodni proces tretmanom eksfolijacije kod kuće, koja će povećati cirkulaciju, osvetliti ten, poboljašti teksturu kože i pomoći joj da upije skincare proizvode.

Korak #3 – Toniranje

Davno su prošli dani veoma adstrigentnih tonika koje smo koristili da rešimo akne. Danas, mnogi tonici sadrže hranljive sastojke, koji uklanjaju mitisere, čiste pore i pročišćavaju ten. Nanesite hidrirajući tonik na tufer i prebrišite lice kako biste ostavili kožu sjajnom i staklastom.

Korak #4 – Serumi

Ono što kožu čini sočnom i staklastom su serumi, koji daju plump efekat. Zato potražite serume koji sadrže hijaluronsku kiselinu, plave alge, ili peptide i nanosite redovno, ujutru i uveče.

Korak #5 – hidratacija kremom

Kako biste izbegli onaj masni osećaj na koži, i pružili joj staklasti dodir, koristite lagane gel kreme, pune hidrirajućih sastojaka, koja će očuvati vlažnost i zaključati sve hranljive sastojke iz seruma unutar kože.

glass skin efekat

Korak #6 – Zaštita kože od sunca

Oštećenje kože od sunca je često koren mnogih skincare problema, među ostalima – starenja, fleka, pigmentacija, dehidriranosti, beživotnog tena. Zato je SPF zaštita imperativ broj jedan za zdravu i lepu kožu.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!