Ne znate kako da potrošite tonik za lice? Probajte ovih 5 korisnih trikova!

tonik za lice

Tonik za lice je “must-have” proizvod u našim skincare rutinama. Ne samo da pomaže uklanjanju nečistoće, višku sebuma i preostalih tragova šminke koja se teško uklanja, već ujedno balansiraju prirodne pH nivoe kože, hidriraju i omekšavaju je. Ali, ovi višenamenski skincare proizvodi nekada znaju da se mesecima vuku po policama kupatila, jer ih ne koristimo redovno. Zato sa vama delimo 5 drugačijih načina kako možete upotrebiti i potrošiti tonik za lice.

Tonik za lice: 5 drugačijih upotreba

#1: Napravite face-mist od njega

Uzmite čistu i praznu bočicu sa raspršivačem i sipajte vaš omiljeni tonik, pomešan sa destilovanom vodom, u razmeri 2:1. Isprskajte lice pre odlaska u krevet, ili ga ubacite u torbu za gym, kao face mist za osvežavanje kože tokom dana. Na ovaj način možete koristiti ovaj face mist i kao pripremu za nanošenje seruma sa hijaluronskom kiselinom.

#2: Tretirajte ispucale usne

Ispucale i suve usne neće dobro izgledati ni sa jednim karminom. Na sreću, možete ispilingovati i uklonitii suvu kožu sa usana, a ujedno je i hidrirati, ako prebrišete usne tonikom na bazi AHA kiselina. Potražite tonik sa blagim procentom (2-7%) i uvedite ga u rutinu pilingovanja usana. Nakon tonika, nanesite hranljivi lip balm kako biste zaključali vlagu unutar usana.

Povezano: 5 mitova o korišćenju tonika u koje ne treba verovati

tonik za lice

#3: Zagladite kožu tela

Kada brišete lice tonikom, slobodno produžite “putanju” do vrata, grudi i dekoltea, kako biste zagladili kožu i učinili je blistavom i ujednačenom. Mnogi tonici na bazi glikolne kiseline pomažu kod pilinga kože, ostavljajući kožu svilenom i blistavom, spremnom da upije losione za telo. Na isti način možete tretirati suvu kožu potkolenica.

#4: Pripremite kožu za spray tan

Kako biste sprečili razvijanje fleka i štrafti od spray tena, nanesite tonik za lice na grube delove, poput laktova i peta, pre spray tan-a. On će pomoći hidrataciji kože, zagladiće je i omekšati, tako da se spray tan ravnomernije nanesete. Na isti način, ukoliko ste završile sa tamnim neujednačenim flekama od spray tan-a, prebrišite ih tonikom na bazi kiselina, kako bi boja počela da bledi.

tonik za lice

#5: Umirite bubuljice i iritaciju posle brijanja

Bilo da patite od iritacije i crvenila posle brijanja, ili upaljenih tačkice, umirujući tonik može smanjiti ovo crvenilo i iritaciju. Potražite opciju bez mirisa i alkohola, sa aloe verom i hamamelisom, kako biste umirili upaljenu kožu.

Pročitajte još i: Zašto vaš tonik za lice ne radi – najčešće greške prilikom korišćenja

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!