7 upozoravajućih znakova da treba da promenite manikir salon

manikir salon

Za neke ljude, odlazak na svež manikir/pedikir je deo uživanja i “čašćavanja” sebe. Za druge, ova beauty rutina može biti razlog za paniku – za koju uslugu da se odlučite, da li da ćaskate sa manikirkom, koju boju da odaberete i da li treba da ostavite bakšiš? Idealno mesto za manikir mora biti čisto, sa fokusom na higijenu, sa dobrim recenzijama i manikir tehničarima koji su stručni i koji će učiniti da vam usluga traje dugo. Zato vam u nastavku donosimo 10 “red flag” znakova da treba da promenite manikir salon!

Manikir saloni: Ovo su “red flag” znakovi za izbegavanje

#1: Većina recenzija salona je loša

Internet je odlično mesto da skratite svoju potragu za idealnim nail salonom. Na Google-u možete naći recenzije svih poznatijih mesta za manikir, ali naravno, svako mišljenje uzmite sa zrnom soli. Ipak, ukoliko salon ima jednu ili dve zvezdice na većini recenzija i mušteriju pišu da je salon nehigijenski i da je osoblje nepristojno, definitivno ga zaobiđite.

#2: Sertifikati nisu dostupni

Svaki manikir tehničar mora biti sertifikovan. I dok većina salona okači i urami sertifikate kod pulta, ne paničite ih ako ih ne vidite odmah. Uvek možete tražiti da pogledate sertifikaciju, dok npr. birate boje lakova za nokte. Nemojte sedati u stolicu, dok ne vidite sertifikate o završenoj obuci za manikir vašeg manikir tehničara.

Povezano: 7 stvari koje možda radite u manikir salonu, a ne bi trebalo

manikir salon

#3: Ne sterilišu alat

Zamislite sledeću situaciju: sedate u manikir stolicu i vaš nail tehničar uzima iste makazice za zanoktice ili pogurivač, koji je korišćen na prethodnom klijentu. Ako ova alatka nije bila dekontaminirana, to je veliki problem i veliki “red flag”. Svi metalni alati koji se koriste za rad moraju biti dezinfikovani, na isti način kao u bolnici. Sterilizacija instrumenata je uvek deo obuke za manikir tehničara, i zato se ne ustručavajte da pitate da li je sav alat sa kojim rade sterilisan.

#4: Koriste već korišćene turpije iznova i iznova

Ne mogu se svi alati sterilisati. Jedni od njih su turpije za nokte, buffer turpije za poliranje i kamen za pete. Ovi alati se ne smeju koristiti više puta, jer su porozni, i time se lako batetrije i gljivice zadržavaju i množe. U nekim državama postoje jasni zakoni da su saloni dužni da koriste novu, neotpakovanu turpiju za nokte na svakom klijentu.

manikir salon

#5: Kadice za pedikir nisu super čiste

Opuštajući pedikir lako može da pokvari prizor neočišćene kadice za pedikir. Voda je pogodno tlo za razvijanje bakterija, a čak i ako se voda promeni, bakterije i dalje mogu ostati na dnu kadice. Kadice sa mlazevima su još podložnije razvijanju bakterija, jer imaju dosta ručkica i dugmića koje se teško čiste.

#6: Lak za nokte se skida nepravilno

Električna turpija za nokte se nikada ne sme koristiti za skidanje običnog, regularnog laka za nokte. Isto važi i za turpijanje. Ovo može jako oštetiti i oslabiti vaše nokte. Ako imate običan lak za nokte, znajte da bi trebalo da vam ga skinu kratkim potezom vatice i skidača za nokte. Električna turpija se koristi za uklanjanje trajnog manikira, a “soak-off” metoda za gel lak.

manikir salon

#7: Njihov manikir sto je u haosu

Stare grickalice za nokte, prašina od prethodnih turpijanja, razbacane alu-folije sa vaticama, prosuta bočica baze za lak – ovo su sve “red flag”-ovi u salonima, i nijedan od njih se ne sme videti na manikir stolu. Ako stanica za manikir nije čista, rizikujete da zakačite bakterije. Ovo je takođe znak da salonu nije prioritet čistoća, što je važno kada neko radi sa vašim rukama.

Pročitajte još i: 4 greške koje sigurno pravite ako stavljate gel-lak

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!