Nega tela na Eucerin® način: Oktobar je mesec suve kože!

suva koža

Jesen je pravo vreme da se temeljnije pozabavite potrebama kože tela, a posebno ako patite od suve, veoma suve i atopijski suve kože. Više informacija o nezi ovih tipova kože možete pronaći u Eucerin® partner apotekama i na sajtu eucerin.rs. Osim saveta, potrebni su vam i odgovarajući proizvodi. Zato vam ovog meseca predlažemo da odaberete Eucerin® proizvode namenjene ovim tipovima kože, jer do kraja oktobra pri kupovini preparata iz Eucerin ® Urea Repair PLUS, Eucerin® AtopiControl i Eucerin ® Aquaphor linija, ostvarujete popust od 20%.

Oktobar je Eucerin® mesec suve kože

S dolaskom hladnijeg vremena, promenljivih temperatura i grejanja, koža tela počinje da šalje signale da je potrebno da pojačamo negu. Neki od prvih su zatezanje i smanjenje elastičnosti, a nakon toga dolazi peckanje i perutanje. Kod još suvljih tipotva kože, simptomi se pojačavaju i postaju još neprijatniji –koža počinje da svrbi, gruba je na dodir, čak i puca, pa se na tim mestima mogu stvoriti i bolne rane.

Krivci za to mogu biti:

  • Spoljašnji vremenski faktori, koji deluju na gubitak lipida koji se nalaze u površinskim slojevima kože, zbog čega koža brže gubi vodu i postaje suva (hladnoća, kao i suv i topao vazduh u klimatizovanim prostorijama)
  • Urođeni ili stečeni u sklopu različitih dermatoloških ili metaboličkih oboljenja, poput atopijskog dermatitisa ili dijabetesa. Koža može postatati suva ili veoma suva i zbog različitih medicinskih ili kozmetičkih tretmana i neadekvatne nege.
suva koža

Saradnja sa farmaceutima kao jedino rešenje

U bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima u toku više od jednog veka postojanja, Eucerin® posebnu pažnju posvećuje upravo nezi osteljive i suve kože. Rezultat te saradnje su preparati iz Eucerin® pH5, Eucerin® UreaRepair PLUS i Eucerin® AtopiControl linija. Ono što je važno jeste da ove medicinske formulacije zadovoljavaju sve kriterijume osetljive i suve kože, a njihova efikasnost i dobra podnošljivost potvrđeni su kliničkim ispitivanjima kod osoba sa osetljivom, suvom, veoma suvom i atopijski suvom kožom, čak i kod osoba sa psorijazom, dijabetesom i takozvanom guščjom kožom.

Mali vodič kroz Eucerin® liniju za negu suve, veoma suve i atopijski suve kože:

  • Osetljiva i suva koža udobno će se osećati uz preparate iz Eucerin ® Ph5 linije
  • Za izrazito suvu kožu olakšanje donose preparati iz Eucerin ® UreaRepair PLUS linije
  • Suvu atopijsku kožu umiruju Eucerin ® AtopiControl preparati

Eucerin ® pH5 linija

Za osetljivu i suvu kožu preporučujemo Eucerin ® pH5 liniju, koja pruža 24-časovnu hidrataciju i aktivira prirodne zaštitne mehanizme kože. Jedinstveni Eucerin® E pH balansni sistem ravnoteže zasniva se na pH5 citratnom puferu, koji održava optimalnu pH vrednost kože. Dodatno, formulacija ovih preparata sadrži dekspantenol, sastojak poznat po svojim regenerativnim svojstvima. Preparati iz ove linije pogodni su za upotrebu kod osoba sklonih alergijama i kod dece starije od 3 godine.

suva koža

Eucerin® Urea Repair PLUS

Untitled design(61).pngOve formulacija sadrži ureu, sastojak poznat kao zlatni standard u nezi suve kože, ceramide i ostale prirodne vlažeće faktore (PVF) koji vezuju vodu, jačaju zaštitnu barijernu funkciju kože i sprečavaju dalji gubitak vlažnosti. Preparati iz ove linije trenutno ublažavaju simptome veoma suve kože, intenzivno hidriraju i 48 sati odlažu pojavu simptoma suve i izrazito suve kože. Pogodni su za upotrebu i za osobe sa dijabetesom.

suva koža

Eucerin® AtopiControl

Ova linija dermokozmetičkih preparata za negu suve kože sklone iritaciji, kao i atopične kože tokom neaktivnih faza i upalnih stanja, klinički i dermatološki dokazano ublažava crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab kože i u 90 % slučajeva poboljšava kvalitet života odraslih i beba sa atopijskim dermatitisom. Sadrže omega masne kiseline, likokalnon A i ceramide.

suva koža

Osvojite  Eucerin® preparate za suvu kožu tela

Ako želite da isprobate i vi negu suve kože tela, na Eucerin® način, posetite našu Instagram stranicu (@lepotica.rs), jer vam Eucerin i portal lepotica.rs daruju DVA Eucerin® UreaRepair Plus Losiona za telo sa 10% uree od 400 ml sa pumpicom praktičnom za upotrebu.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!