7 stvari koje možda radite u manikir salonu, a ne bi trebalo!

manikir salon

Vreme za sebe je važno, a jedan od najboljih načina za to je poseta salonu za nokte. Sveži manikir može učiniti da se osećate samopouzdano, i da želite da pokažete svoje ruke. Razumemo da se radujete svakom terminu za nokte, ali da li ste i vaš nail tehničar podjednako raduje? Postoje stvari koje klijenti manikir salona nesvesno rade, a koje su prilično nepristojne i “nerviraju” vašeg tehničara. Zato u nastavku pročitajte da li i vi ponekada činite ove stvari!

Ove stvari “nerviraju” vašeg nail tehničara

#1: Menjate boju kada je već naneta na nokte

Odabir one savršene nijanse koju ćete nositi naredne 2-3 nedelje je važan izbor, slažemo se. Možda ste tek po nanošenju gel laka shvatili da vam se ta boja ne sviđa ili ne odgovara vašem podtonu kože. Nemojte čekati da nail tehničar završi sa mazanjem svih noktiju kako biste promenili boju. Savet koji pomaže jeste da testirate boju na jednom noktu pre nego što se odlučite, i ovako ćete i sebe i tehničara sačuvati razočarenja.

manikir salon

#2: Kuckate poruke i ne ispuštate mobilni telefon iz ruke

Za ovo postoje dva razloga – osim što je nepristojno i smeta tehničaru za rad, oni zapravo vaše prste i nokte temeljno pripreme za aplikaciju materijala. To znači da očiste nokte od prašine, masnoće, i svih čestica. Kada stalno dodirujete telefon, otežavate tehničaru da odradi uslugu. Tako se javljaju brazde, mrlje i čestice prašine na sveže nanetom gel laku. Zato je najbolje da telefon stavite na silent mode dok ste na terminu.

#3: Ne perete ruke kada uđete u salon

Da li vam frizer pere kosu pre šišanja? Skoro sigurno. Isti princip higijene važi i u manikir salonu. Ako vam neko radi na noktima na rukama ili nogama, nemojte doći prljavih noktiju niti ruku. Pre nego što sednete za manikir sto ili u pedikir fotelju, postarajte se da operete ruke/stopala kod kuće, a ruke možete i po dolasku u salon.

Povezano: Lepi nokti na budžetu – kako uštedite na manikiru?

#4: Vodite malo dete sa sobom na termin

Iako zauzete mame često vode svoju decu (toddlere) dok obavljaju obaveze, ovo može biti teško kada ste na terminu za nokte. Malo dete može biti velika distrakcija osoblju i ostalim klijentima, posebno jer je ovo mesto za opuštanje i ulepšavanje žena. Malo dete sigurno neće sedeti mirno sat, sat i po, koliko termin traje. Zato uvek pronađite nekoga da vam pričuva dete dok vi obavite salon.

manikir salon

#5: Ogovarate i širite negativne priče u salonu

Termin u manikir salonu nije prilika da loše pričate o svima koje poznajete, niti da ispitujete radnice da one učine isto. Da li biste voleli da sutra neko priča o vama svom nail tehničaru? Negativne priče i tračeve ostavite za prijateljice.

#6: Kasnite ili dolazite suviše rano na termin

Stvari se često dešavaju van naših tokova kontrole, ali ukoliko vidite da ćete zakasniti, nazovite salon i apdejtujte ih o novom vremenu dolaska. Ukoliko vam tehničar ipak zakaže novi termin, nemojte biti ljuti, jer nije njihova krivica što vi ne možete stići na vreme, a on ima zakazane termine unapred.

Isto važi i za prerani dolazak – ova praksa stavlja veliki pritisak na manikir tehničara, koji radi sa drugim klijentom. Zato dođite na termin ne više od 10 minuta ranije.

#7: Tražite popust na usluge

Vreme je novac, a vaš manikir tehničar naporno radi kako bi vam prižio najbolju moguću uslugu. Ako postoji neki problem oko usluge, zbog kojeg ne želite da platite, razgovarajte otvoreno i iskreno. Ali to što je vama posebna prilika (poput venčanja) ili ste pri kraju s novcem, nisu dovoljni razlozi da smanjite cenu usluge.

manikir salon

Pročitajte još i: Pauzirajte između manikira – “nail cycling” metoda nege

error: Content is protected !!