#Trend Alert: 7 aksesoara za kosu koje ne možete izbeći u 2023.

aksesoari za kosu
Instagram/Printscreen

Samo jedan, dobro odabran aksesoar za kosu može pretvoriti vašu neobaveznu, “messy” punđu u elegantnu frizuru. U poređenju sa svojom cenom, skromni aksesoar može mnogo učiniti za vašu kosu. Baš kao što se trendovi garderobe, šminke, cipela, i noktiju smenjuju, isti je slučaj sa aksesoarima za kosu. Zato vam u nastavku donosimo pregled 7 najpopularnijih hair aksesoara koje ćemo svuda viđati ove godine!

Trendy aksesoari za kosu kojima možete izdići look

#1: Poludrago kamenje

Ako imate malo “veštičjeg” u sebi, razmislite da ubacite svoj omiljeni kristal kao deo aksesoara za kosu (kvarc, ametist, žad itd). Potražite na buvljacima ili u malim lokalnim prodavnicama kristale i napravite DIY verziju!

#2: “Chunky” trake za kosu

Trake za kosu su nešto bez čega ne možemo, bilo kad se šminkamo, treniramo ili ih nosimo kao aksesoar. One dodatno mogu izgledati veoma modno i chic – ako ih nosite na jednostavnu, puštenu kosu.

View this post on Instagram

A post shared by POSE ATELIER (@pose.atelier)

#3: Biseri

Nema veće klasike od ove. Ako volite da nosite retro stvari, biseri za kosu su za vas! Isprobajte ih u formi zlatnih šnalica ili ih nanesite direktno na kosu uz pomoć specijalnog lepka za kosu. Ukoliko ste prilično hrabre, povežite look uz sitne kozmetičke bisere koje ćete nalepiti oko obrva.

#4: “Claw” leptir šnale za kosu

Omiljeni aksesaor iz osnovne škole, kojeg su nosile naše mame ponovo je IN! Iako je reč o krupnim šnalama, one su odlična alternativa gumicama za kosu, jer je ne oštećuju. Idealne su i da pridrže kosu dok se umivate ili šminkate. Varijetet boja i dezena čini da ih možete uklopiti uz skoro sve.

#5: “Scrunchie” tekstilne gumice za kosu

Kada govorimo o 90-im, “scrunchie” gumica je bila veoma popularna, a već par sezona ne silazi sa modnog hair trona. Ove mekane, “fluffy” gumice obmotane tekstilnim materijalom čuva vašu  kosu od kidanja i pucanja.

#6: Bejzbol kačketi

Ako mislite da je “messy” punđa idealan način da “preživite” “bad hair day”, nikada niste probale bejzbol kačket. Ovaj jednostavni aksesoar je popularniji nego ikada – trendy je, a ujedno prekriva masno teme ili izrastak kose.

#7: Mašne za kosu

Još jedan trend iz 90-ih koji se vratio u vidu over-size krupnih mašni. Bilo da želite da dodate malo mekoće iscepanim farmerkama ili dodajte finalni touch za vaš romantični look, mašna je uvek tu!

Pročitajte još i: Londonske frizure iz 90-ih su novi trend

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!