C-konture, glazirano rumenilo i “kitty” ajlajner: Vodič kroz make-up trendove za 2024. godinu

makeup trendovi
Instagram/Printscreen

Stara godina je na izmaku, a to znači da željno iščečujemo nove trendove šminkanja! Ako volite šminku (baš kao i mi), sigurni smo da ste već uspeli da ispratite aktuelne make-up trendove, ali hajde da vidimo šta nam to sprema nova, 2024. godina! Sabrali smo najbolja predviđanja najpoznatijih make-up artista i kreirali top listu od 10 make-up trendova koji će biti popularni u 2024. godini!

Make-up trendovi u 2024. godini: Top 10

#1: Glazirano rumenilo

Videli smo glaziranu kožu, glazirane nokte, a sada je red na  – rumenilo! Naredne godine, koristiće se sjajne i ”balzamaste” teksture rumenila, koje daju suptilnu boju i hidrirani izgled. Očekuje se upotreba više slojeva, i kombinovanja tečnih hajlajtera sa krem rumenilima. Krem-rumenila su savršena za “zdravu boju” lica, a lako se blendaju prstima ili beauty blenderom. I dalje na koži izgledaju kao “koža”, i lako se nadograđuju do željenog intenziteta. Što se tiče postavke rumenila, viđaćemo više “lutkastog” rumenila koje se nanosi na jagodice, za ”podignuti” i blistavi finiš.

#2: Plavi tonovi

Akvamarin šminka se vratila i popularnija je nego ikad! Tokom 2024. godine, pripadnici “milennial” i ”gen Z” generacija nalaze nove načine da ubace ovu kultnu nijansu iz 1960-ih u moderne beauty rutine. Sama pretraga pojma ”blue eyeshadow” porasla je za 65% ove godine, “aqua look” za 100%, a pretraga pojma “fun blue nails” imala je rast od čak 260%.

View this post on Instagram

A post shared by steph hui🦋 (@stxph.h)

#3: Nastavak 90-ih

Još jedan trend koji nosimo u 2024. godinu su 90-e! Prošlogodišnja šminka je bila definitivno inspirisana nostalgiijom za super-modelima iz 90-ih, a ovaj trend će se definitivno preneti i u 2024. Ikone poput Sindi Kraford, Naomi Kembel, Klaudije Šifer i Kejt Mos će zauvek biti korišćene kao reference. Kako izgleda ”anatomija” glamura 90ih? Šminka je bila glamurozna, ali šik i bez puno napora. Neutralne senke u kombinaciji sa suptilnim “smokey eye” šminkanjem, definisanim obrvama, zdravim tenom, mekim konturama i rumenim obrazima, uz savršeno definisane usne sa malo sjaja bile su klasičan izgled 90-ih.

#4: C-konturisanje

Konturisanje se ponovo vraća na velika vrata, ali u mekšoj verziji, i u to uz pomoć rumenila! Ova tehnika biće popularna u 2024, jer će dati dimenziju i konture obrazima. Rumenilo se nanosi u obliku slova “C” na obraze, kako biste dobili suptilne, ali upečatljive konture. Naglašava se prirodna strktura kostiju i definisan izgled.

#5: Izdignute trepavice

Prenaglašene, fejk trepavice su definitivno out! Sa raznim inovacijama i tehnikama šminkanja, promenili smo očekivanja za svakodnevni look. Meki i prirodni glamur je ključ. Sve manje ćemo viđati salonske nadogradnje trpavice, i sve prirodnije veštačke trepavice. Dakle, bilo da idete na ručak ili u izlazak, vaše trepavice bi trebalo da izgledaju prirodno i podignuto. ”Your lashes, but better” je osnovna ideja šminkanja trepavica u 2024.

#6: Paperjaste obrve

Poput trepavica, obrve postaju mekše i prirodnije, a trend ”paperjastih” obrva će defintivino voditi! Popunjavanje obrva će biti samo na nivou da se popune male regije, koje će blago uokviriti lice. Dakle, prigrlite prirodni oblik obrva, i blago popunite tamo gde je to potrebno. Ako želite malo intenziteta, probajte da ih ofarbate. Obrve treba da izgledaju puno, ali sofisticirano i paperjasto.

Povezano: 9 trendy frizura koje morate isprobati u 2024. godini

#7: “Kitty” ajlajner

Za minimalistički look, isprobajte “kitty” ajlajner – ovo je mlađa sestra čuvenog “cat eye” ajlajnera. Dakle, mnogo kraća i tanja linija u poređenju sa klasičnim mačkastim ajlajnerom. Dovoljno duga da izduži oko, ali bez dramatičnosti.

#8: Eterično blistava koža

Kao vrsta “soft-glam” trenda biće popularna ”eterično blistava” koža, koja kreira savršenu bazu za minimalističke, ali i maksimalističke trendova. Koža koja sija iznutra će dominirati 2024. godinom, sa zdravom kožom koja ima reflektivni sjaj. Viđaćemo malo prirodniji pristup šminkanju tena – minimalno korišćenje pudera, korektora i akcenat na nezi kože. U ovom trendu radi se o naglašavanju prirodne lepote i sjaja kože, umesto prekrivanja teškom šminkom. Lagani tečni puderi u vidu seruma nastaviće da budu popularni. Zamislite glaziranu kožu, ali sa još više suptilnog hajlajtovanja. Zato nabavite tečne hajlajtere koji će naglasiti visoke tačke lica za eterični, ”vlažni” finiš.

#9: Sjajne usne

Ovaj trend nije baš novost, jer već poslednjih par sezona, viđamo sve veću popularnost sjajeva i ulja za usne. “Glossy Lips” će nastaviti da bude jedan od vodećih trendova u 2024. godini. Uz pomoć sjajeva i ulja za usne kreiraćemo sjajni i jedri efekat usana. Fokus će biti na prirodnim i prozirnim nijansama. Neutralne olovke za usne uz tonirane balzame biće izuzetno popularni. Ovaj trend naglašava prirodnu boju i teksturu usana, uz mladalački i svež dodir ukupnom make-up look-u.

#10: Blurovane usne

Finalni “lip trend” koji će biti hit među ležernim devojakama je “blurred lips”. Lepota ovo trenda je što nećete morati da popravljate šminku i iscratavate usne, a dobićete suptilni nanos boje, koji deluje prirodno i “meko”. Pripremite usne pilingom i hidratacijom. Izaberite karmin koji odgovara vašem podtonu kože. Nanesite malu količinu karmina na sredinu donje usne. Spojtie usne kako biste prebacili boju na gornju usnu i prstima i malom četkicom izblendajte ruž od sredine usana prema spoljašnjim ivicama. Lepo i ležerno, baš za svaki dan!

Pročitajte još i: 6 beauty trendova koji će dominirati industrijom lepote u 2024. godini

error: Content is protected !!