Kako se PRAVILNO rešiti bubuljica

rešite se bubuljica

Ni jedna od nas nije srećna kada se ujutro pogleda u ogledalo i primeti nepoželjne goste na licu. Da, mislimo na bubuljice! U tom našem očaju, sklone smo brzim, a neefikasnim metodama da ih se rešavamo, umesto da se pridržavamo pravilne nege za problematičnu kožu sklonu bubuljicama.

Pročitajte savete kako da se pravilno otarasite bubuljica, a da ne pogoršate stanje kože te da definitivno sprečite emocionalni stres!

Efikasna rešenja za uklanjanje bubuljica

Uz odgovarajuću negu i naročitu pažnju možete imati ten bez nepravilnosti. Da bi se sprečila pojava novih bubuljica neophodna je redovna upotreba odgovarajućih proizvoda najmanje 6 do 8 nedelja. Tretirajte bubuljice sa preparatom koji sadrži 5% benzoil peroksid da biste uništili bakterije koje dovode do svakodnevnog izbijanja bubuljica, smanjili upalu i otčepili pore.

Za saniranje bubuljica, posebno onih koje su u zapaljenskoj fazi, te sprečavanje formiranja novih, važno je da koristite i sredstva koja imaju umirujuće i anti-inflamatorno dejstvo na bubuljice. Birajte proizvode koji sadrže sumpor i voćne kiseline (alfa hidroksilne kiseline) kako biste isušili bubuljice te zaštitili kožu lica od ponovnog pojavljivanja istih.

Povezano: Bubuljice – Kako da ih prekrijete šminkom u nekoliko koraka!

Paralelno sa kućnom negom problematične kože sklone bubuljicama, brže ćete očistiti nepravilnosti ako se odlučite za neki od kozmetičkih tretmana lica. Naravno, dermatolog bi trebao analizom kože utvrditi stanje i tip vaše kože, te vam preporučiti odgovarajući tretman koji će očistiti pore, uravnotežiti lučenja masti, tretirati i sprečiti dalje upale.

Loše navike koje dovode do pojave bubuljica

Volimo da koristimo proizvode koji lepo mirišu, ali prilikom nege kože sklone bubuljicama vrlo je važno da koristite proizvode koji ne sadrže mirise, kao ni boje jer ćete pre pogoršati, nego pravilno tretirati vašu problematičnu kožu lica.

Koliko god da vam je privlačno, izbegavajte istiskanje bubuljica. Diranjem problematične kože usporićete prirodni proces zaceljivanja i na taj način omogućiti bakterijama da dublje „zarone“ u kožu. Takođe, vrlo je moguće da ćete ostaviti crveni trag, koji će ostaviti vidljiv i često neizbrisiv ožiljak.

makeup za prekrivanje akni
Pogledajte i kako da pomoću makeup-a prekrijete svaku vrstu akni!

Tačno je da sunčanje i solarijum mogu sve nepravilnosti na koži učiniti manje vidljivim. Međutim, veće su šanse da će UV zraci podstaći upalni proces u koži i pojačati stvaranje bubuljica.

error: Content is protected !!